Dienas ziņas

Sveicam Mātes dienā vismīļākās mammas!

Dienas ziņas

Ventspilī atvērts labdarības veikals

Daudzkrāsainas Stādu dienas Jelgavā

Stādu dienās Jelgavā vairāk nekā 200 tirgotāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ja ne dobē, tad vismaz uz balkona vai palodzes – teju katrā mājā ir kāds puķu stāds. Un šis ir īstais laiks stādīšanai. Stādu dienās Jelgavā, kas šogad, pateicoties neparasti siltajam laikam, bija īpaši daudzkrāsainas, meklēt īstos stādus varēja pie vairāk nekā 200 stādaudzētājiem.

Siltā pavasara saule šogad pavērusi teju vai visus ziedpumpurus vienlaikus. Arī tradicionālajās Stādu dienās Jelgavā šoreiz valda daudzkrāsainība. Starp zilām hortenzijām, kuras savu neparasto nokrāsu esot ieguvušas, jo tiekot barotas ar īpašu mēslojumu, un daudzkrāsainām balkona puķēm arī ziedu karalienes rozes.

“Tagad jau iet [stādīšanas laiks] uz otru pusi, un drusciņ jau pat vajadzētu pieēnot, lai neplaucē šajā svelmē,” saka zemnieku saimniecības ''Virškalni'' saimnieks Valdis Klentaks.

Līdzās krāšņajiem ziediem daudzos stendos arī tomātu stādi. Kā liecina tirgotāju novērojumi, šogad lielāka interese esot pēc košumaugiem.

“Puķītes uz lauka, uz kapiņiem, īpaši vecāki cilvēki daudz pērk,” zina teikt ziamniecības ''Mežacīruļi'' pārstāve Rita Kuļša.

Interesi par ziedu stādiem šoreiz palielina arī vieni no gada skaistākajiem svētkiem - māmiņu diena. Un neviens vien tradicionālā ziedu pušķa vietā izvēlējies dāvanai stādiņu. Piemēram, Stādu dienu apmeklētāja Marija vedeklai māmiņdienā dāvinās hortenzija.

Stādu dienas Jelgavā notiek jau desmito gadu. Lai gan konkurence stādaudzētāju vidū aug, pieprasījums nemazinoties. Pircēji gan kļuvuši izglītotāki un vairāk lūkojas, lai iegādātie stādi tiešām būtu audzēti Latvijā.

“Es skatos pēc saimniecībām. Es apmēram zinu Latvijas saimniecības, un pie tām arī vēršos un skatos. Šogad drusku mazāks tas tirdziņš nekā pagājušogad, bet var atrast [ko vēlas],” stāsta Stādu dienu apmeklētājs Gatis.

Stādu dienās šoreiz piedalījās vairāk nekā 200 tirgotāju no Zemgales, Vidzemes un Kurzemes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti