Šprotu ražotājiem cerība uz Krievijas tirgu - Maskavas pārtikas uzraugi ieradīsies pārbaudē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Aprīļa sākumā Krievijas pārtikas drošības uzraugi plāno apmeklēt Latviju un Lietuvu, lai pārbaudītu, vai ir iespēja atvērt Krievijas tirgu Baltijas zivju pārstrādātājiem. Iespējas atjaunot citu produktu piegādes pat netiek izskatītas, ziņo Krievijas masu mediji.  

Par to paziņoja Krievijas veterināri sanitāra dienesta “Rosseļhoznadzor” vadītāja vietnieks Jevgenijs Ņepoklonovs, tiekoties ar Eiropas Savienības (ES)  vēstnieku Krievijā Vīgaudu Ušacku, ziņo Krievijas resurss “Sutj Sobitij”, atsaucoties uz aģentūru TASS.

“Daudz kas būs atkarīgs no Lietuvas un Latvijas zivju pārstrādes  rūpnīcu inspicēšanas, ko veiks “Rosseļhoznadzor” speciālisti šī gada aprīlī,  sacīja Ņepoklonovs.

Uz Ušacka piezīmi, ka ES ir ieinteresēta atjaunot arī citu lauksaimniecības produktu eksportu uz Krieviju, - piemēram, cūkgaļas, kartupeļu, ābolu eksportu – Ņepoklonovs paziņojis, ka tas nav iespējams.  Viņš norādījis, ka ES sniegtās produkcijas garantijas neatbilst Krievijas pārtikas drošības prasībām, vēsta Krievijas aģentūra  “RIA Novosti”.

Piemēram, cūkgaļas piegādes nav iespējamas, jo Āfrikas cūku mēris “izplatās visā Eiropas teritorijā ar ātrumu 100 kilometri gadā, nepastāvot efektīvai produktu izsekošanas sistēmai”.  

Un jebkurā gadījumā šīs produkcijas piegādes netiks atjaunotas, jo “uz šo produkcijas veidu atteicas ierobežojumi saistībā ar īpašiem ekonomiskajiem pasākumiem, kurus Krievija ieviesa kā atbildi uz pretkrievijas  sankcijām vairākās Rietumu valstīs”, pauda Ņepoklonovs. 

Jau ziņots, ka sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis 2014.gada vasarā noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas, finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm. Savukārt Krievija atbildēja ar pārtikas importa aizliegumu no ES valstīm, kas pamatīgi iedragāja arī Latvijas piensaimniecības nozari.

 Aizliegums ievest šprotes no Baltijas valstīm stājās spēkā 2015.gada vasaras sākumā, formāli tas noticis, pamatojoties uz pārbaudēm rūpnīcās, ko veica Krievijas pārtikas uzraugi.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti