Spriedīs par saimnieciski izdevīgākā piedāvājuma principu būvniecības iepirkumos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ceturtdien, 27.aprīlī Rīgā notiks konference par saimniecisko izdevīgumu būvniecības iepirkumos. Zemākā cena vairs nebūs galvenais kritērijs publisko iepirkumu uzvarētāja noteikšanai. Tagad svarīgi būs vērtēt saimniecisko izdevīgumu.

Konferencē paredzēts skaidrot gan iepirkumu dalībniekiem, gan publisko iepirkumu organizētājiem saimnieciski izdevīgākā, nevis vienkārši lētākā piedāvājuma vērtēšanu būvdarbu, projektēšanas un apvienotajos būvdarbu un projektēšanas iepirkumos.

„Tā kā ilgstoši publiskajos iepirkumos ir dominējis zemākās cenas princips, kas nereti ir veicinājis dempingu un nepamatoti lētu piedāvājumu iesniegšanas iespējas, līdz ar to bijis viens no galvenajiem ēnu ekonomikas veicinošajiem faktoriem, lai mazinātu ēnu ekonomiku, jaunais Publisko iepirkumu likums veicinās pāreju uz saimnieciski izdevīgākā piedāvājuma vērtēšanu,'' stāsta Latvijas Būvuzņēmēju partnerības pārstāvis Artis Ozoliņš.

'Partnerība kopā ar sadarbības partneriem ir izstrādājusi vadlīnijas, kas detalizētāk skaidro kritēriju piemērošanu un šajā konferencē tiks skaidrots gan pasūtītājiem, gan izpildītājiem, kā ievērot saimnieciskā izdevīguma principu iepirkumos.

''Iepriekš tika ievērots zemākās cenas princips un pēc tā arī praktiski tika noteikti uzvarētāji iepirkumos. Saimnieciskais izdevīgums ietver arī daudzus citus aspektus, pēc kuriem iepirkums tiek izvērtēts, lai noteiktu ne tikai lētāko, bet arī kvalitatīvāko pakalpojuma sniedzēju,” norāda Ozoliņš.

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti