Spriedīs par nabadzības un nevienlīdzības mazināšanu Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ienākumu nevienlīdzība un nabadzība Latvijā ir aktuāla problēma. Dažādi rādītāji, kas to raksturo, Latvijā ir starp augstākajiem Eiropas Savienībā. Tāpēc Latvijas Banka 9. decembrī rīko diskusiju, kurā ar dažādiem ekspertiem meklēs efektīvākos politikas instrumentus, kas palīdzētu risināt Latvijā šo aktuālo problēmu. Viens no variantiem būtu izmaiņas pabalstu un pensiju sistēmā.

Uldis Rutkaste par nevienlīdzības mazināšanai veltīto diskusiju
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Problēma agrāk vai vēlāk būs jārisina. Valdības rīcībā ir instrumenti, lai to varētu veikt. Eiropas valstu pieredze rāda, ka faktiski ar pabalstu un pensijas sistēmas palīdzību ienākumu nevienlīdzību iespējams būtiski mazināt," stāsta Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste.

Rutkaste norāda, ka nevienlīdzības jautājums interesē Latvijas Banku, jo tas ietekmē arī monetārās politikas transmisiju.

"Tas ir pietiekami aktuāls jautājums, ko mēs pētām, lai saprastu, kā ekonomika reaģēs uz procentu likmju izmaiņām, piemēram," saka Rutkaste. "Mēs esam attīstījuši dažādus analītiskus rīkus, lai šos jautājumus varētu pētīt. Tā kā mūsu rīcībā ir šie rīki, mēs piedāvājam tālāk sabiedrībai apspriest jautājumus un veidus, kā turpmāk šī nabadzība un ienākumu nevienlīdzība būtu mazināma Latvijas sabiedrībā."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti