Spēkā stājas jaunie Eiropas Muitas savienības noteikumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Svētdien spēkā stājas jaunie Eiropas Muitas savienības noteikumi. Tie būtiski pārskata līdzšinējo preču eksporta un importa kārtību, kas darbojas kopš 1992. gada. 

Ir paredzēts, ka jaunie noteikumi uzlabos muitas dienestu darbu un veicinās starptautisko tirdzniecību.

Muitas savienībai būs jānodrošina ciešāku atbildīgo dienestu sadarbību starp 28 Eiropas Savienības valstīm, kā arī plašāku jauno tehnoloģiju izmantošanu, reģistrējot preces, kas tiek ievestas vienotajā tirgū.

Katru gadu starptautiskā tirdzniecība Eiropā sasniedz aptuveni trīs triljonus eiro, kas padara Eiropas Savienību par vienu no lielākajiem tirdzniecības blokiem pasaulē. Turklāt vienā valstī ievestās preces tālāk bez pārbaudēm var tikt nogādātas un pārdotas citās bloka valstīs.

Vanesa Moka: Spēkā stājas jaunie Eiropas Muitas savienības noteikumi
00:00 / 00:38
Lejuplādēt

Eiropas Komisijas preses sekretāre Vanesa Moka stāsta, ka, piemēram, uzņēmējiem, kuri ikdienā nodarbojas ar starptautisko tirdzniecību, jaunā kārtība nozīmēs ātrākas un vienkāršākas procedūras, līdzīgāku kārtību visās valstīs, labāku datorsistēmu izmantošanu, kas ļaus ātrāk un drošāk apstrādāt kravas.

“Līdz ar to mēs, patērētāji, varēsim piekļūt precēm krietni ātrāk. Arī viltotos izstrādājumus būs vieglāk atpazīt, kas tādējādi veicinās patērētāju aizsardzību,” norāda Moka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti