Rīta Panorāma

Pusē ĶTR teritorijas sausums

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Spānijas parlaments apstiprina enerģijas taupīšanas plānu

Spānijas parlaments apstiprina enerģijas taupīšanas plānu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Spānijas parlaments apstiprinājis enerģijas taupīšanas plānu. Tā mērķis ir ietaupīt gāzi ziemai gadījumā, ja Krievija nolemj pārtraukt gāzes piegādes Eiropai.  

Valdības izstrādātie ierobežojumi apkurei, dzesēšanai un apgaismojumam stājās spēkā jau 10. augustā, taču tiem bija vajadzīgs parlamenta deputātu atbalsts. Neraugoties uz vairāku reģionu varas iestāžu iebildumiem, dokumentu ar nepārliecinošu balsu vairākumu apstiprināja. 

Tas paredz, ka vasarā visās sabiedriskā sektora ēkās un iepirkšanās centros, kinoteātros, darba vietās, viesnīcās, stacijās un lidostās nav atļauts atvēsināt telpas zemāk par 27 grādiem, bet ziemā apkures “griesti” ir 19 grādi. Publiskās apsildītās vai dzesētās ēkās durvis jātur aizvērtas, izmantojot automātisku sistēmu, bet  neizmantotos birojos  un veikalu skatlogos apgaismojums jāizslēdz pulksten 22.00. 

Ierobežota arī ēku un pieminekļu apgaismošana. Tomēr jaunie noteikumi neparedz konkrētus sodus par pārkāpumiem, un kontroli pār noteikumu ievērošanu veic reģionu institūcijas. 

Jāpiebilst, ka līdzīgus pasākumus īsteno arī citās Eiropas valstīs, un šonedēļ šādu plānu apstiprināja Vācija valdība. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti