«S&P» un «Fitch» pazemina Lielbritānijas kredītreitingu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Divas starptautiskas reitingu aģentūras – "Standard & Poor's" ("S&P") un "Fitch Ratings" ("Fitch") – pirmdien, 27.jūnijā, pazeminājušas Lielbritānijas kredītreitingu, vēsta AFP. 

"S&P" Lielbritānijas kredītreitingu pazemināja par divām pakāpēm –  no "AAA" līdz "AA", nosakot tam negatīvu ilgtermiņa nākotnes perspektīvu.

"S&P" kredītreitinga samazināšanu skaidro ar britu lēmumu pamest Eiropas Savienību (ES), jo šāds solis novedīs pie mazāk stabilas un prognozējamas politikas Lielbritānijā.

Aģentūra atzīmē, ka "Brexit" rezultātā var pasliktināties situācija Lielbritānijas ekonomikā, tostarp tās lielajā finanšu pakalpojumu sektorā.

Savukārt par vienu pakāpi – no "AA+" līdz "AA" – Lielbritānijas kredītreitingu pazemināja "Fitch", nosakot tam negatīvu nākotnes perspektīvu.

"Fitch" ieskatā, nenoteiktība, kas sekos pēc "Brexit", izraisīs pēkšņu Lielbritānijas iekšzemes kopprodukta pieauguma tempu palēnināšanos.

Aģentūra "Fitch" prognozē, ka Lielbritānijas ekonomikas izaugsmes temps nākamgad un aiznākamgad iepriekš lēsto 2% vietā sasniegs vien 0,9%.

Abas reitingu aģentūras kā būtisku risku nākotnē norādījušas iespējamo referendumu par Skotijas neatkarību.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas balstiesīgo vairākums ceturtdien, 23.jūnijā, notikušajā vēsturiskajā referendumā izšķīrās par  Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES. "Brexit" atbalstīja 51,9%, pret bija 48,1% balstiesīgo iedzīvotāju.

Finanšu sektors ļoti nervozi reaģēja uz britu lēmumu pamest ES, vēstīja britu raidorganizācija BBC. Starptautiskā reitingu aģentūra “Moody's” saglabāja valsts kredītreitingu AA1 līmenī, taču noteica negatīvu nākotnes prognozi.

Lielbritānijas finanšu ministrs Džordžs Osborns pirmdien, 27.jūnijā, nāca klajā ar pirmo paziņojumu pēc referenduma par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES, tādējādi mēģinot nomierināt finanšu tirgus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti