Aktuāli

Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta vadītājs Latvijā par RD deputātu uzņēmēdarbību

Aktuāli

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā domnīca "Certus" rīko publisku diskusiju par satiksmi Rīgā

NVA pārstāve Karolaina Pastare par skolēnu darbu vasarā

Šovasar valsts līdzfinansēs vairāk nekā 5000 darbavietu skolēniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) šovasar līdzfinansēs vairāk nekā 5100 darbavietu skolēniem, un tas būšot vēsturiski lielākais valsts līdzfinansēto darbavietu skaits skolēnu nodarbināšanai vasaras brīvlaikā, to Latvijas Radio atzina NVA eksperte Karolaina Pastare.

Viņa atzina, ka valsts līdzfinansēto darbavietu skaits ir krietni mazāks nekā piedāvāto darbavietu skaits. Šogad ar NVA atbalstu paredzēts izveidot 5179 darba vietas, kas ir vairāk nekā pērn.

"Ir pieaudzis gan pasākuma finansējuma apmērs, gan pieteikto darbavietu skaits," klāstīja Pastare. Viņa atzina, ka iepriekšējos gados valsts līdzfinansēto darbavietu skaits nepārsniedza 5000. "Tā kā vislielākais darbavietu skaits ir tieši šogad."

Pēc NVA pārstāves teiktā, skolēni izrādot arvien lielāku interesi par strādāšanu vasarā, tāpēc arī palielināts valsts finansējums darbavietu līdzfinansēšanai. Tāpat pieaug arī darba devēju interese par skolēnu nodarbināšanu vasarā.

Pērn darba devēji pieteica 6403 darbavietas skolēniem, bet šogad dalībai pasākumā pieteikušies 579 darba devēji, piesakot kopumā 7200 darbavietu. Darba devēju pieteikumi tiek vērtēti. 

Skolēniem piedāvātās darbavietas ir dažādas - sākot no palīgstrādniekiem un virtuves darbiniekiem līdz viesmīļiem un pārdošanas asistentiem, kā arī sezonas strādniekiem, sacīja NVA pārstāve.

Skolēniem valsts līdzfinansētajām darbavietām ir jāreģistrējas elektroniski NVA mājaslapā. "Reģistrācija šogad tiek uzsākta pakāpeniski, katram reģionam ir noteikts savs reģistrācijas sākuma datums," teica Pastare.

Viņa atzīmēja, ka reģistrācija sāksies Latgalē 7.maijā, bet 11.maijā tā tiks uzsākta Rīgas reģionā. Turklāt skolēniem būs jāreģistrējas tajā reģionā, kur viņš vēlas strādāt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti