Šonedēļ turpināsies OPEC centieni vienoties par naftas ieguves samazināšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Nezināmu iemeslu dēļ no pirmdienas, 6. aprīļa, uz 9.aprīli pārcelta eksportētājvalstu organizācijas OPEC un tās sabiedroto valstu videokonference par naftas ieguves apjoma samazināšanu. Tomēr OPEC+ šobrīd turpina strādāt pie vienošanās, lai samazinātu naftas ieguvi par aptuveni 10% no pasaules krājuma. Tikmēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins vainojis Saūda Arābiju jēlnaftas cenu kritumā.  

Pirmdien naftas eksportētājvalstu organizācija OPEC vēlējās sākt sarunas ar valstīm ārpus šīs organizācijas, lai pārrunātu naftas ieguves apjoma samazināšanu. Sestdien OPEC avoti paziņoja, ka nezināmu iemeslu dēļ videokonference tiek atlikta līdz 9. aprīlim.

Šonedēļ turpināsies OPEC centieni vienoties par naftas ieguves samazināšanu
00:00 / 01:09
Lejuplādēt

Par videokonferences atlikšanu tika paziņots laikā, kad ASV prezidents Donalds Tramps izdarīja spiedienu uz OPEC, lai tā steidzami stabilizētu pasaules naftas tirgus.

Naftas cenas 30. martā sasniedza 18 gados zemāko līmeni pieprasījuma krituma dēļ.

OPEC+ strādā pie vienošanās, lai samazinātu naftas ieguvi par aptuveni 10% no pasaules krājuma jeb par 10 miljoniem barelu dienā. Tomēr par apņēmību pievienoties šiem centieniem vēl nav paziņojušas Savienotās Valstis.

Savukārt Krievija un Saūda Arābija ievērojami palielinājušas naftas ieguvi un eksportu, tādējādi saasinot situāciju globālajā naftas tirgū. Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka viens no iemesliem naftas cenu sabrukumam esot Saūda Arābijas izstāšanās no OPEC+ darījuma un ražošanas apjoma palielināšana. Šādu apgalvojumus Saūda Arābija kategoriski noraidījusi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti