Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Jūliju Vasiļjevu

Rīta Panorāma

Iepirkšanās bez plastmasas maisiņiem

Intervija ar Kristīni Korņilovu

Šonedēļ Rīgā tiksies jaunuzņēmumi no visas pasaules

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šonedēļ Rīgā pulcējas vairāk nekā 2000 jaunuzņēmumu pārstāvju, tehnoloģiju entuziastu, ekspertu, studentu un nozares pārstāvju no visas pasaules. Pilsētā norisināsies vairāk nekā 20 dažādu pasākumu, kas veltīti idejām, jaunuzņēmumiem un jaunajām tehnoloģijām, no kuriem lielākais – konference “TechChill”, informēja pasākuma rīkotāji.

Jaunuzņēmumu nedēļai veltītos pasākumus trešdienas, 20. februāra, rītā iesāks Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmas pētījuma rezultātu prezentācija, Ekonomikas ministrija kopā ar Latvijas “Start-up” asociāciju prezentēs vairākus mēnešus ilgušo, līdz šim pamatīgāko pētījumu par nozari, tās attīstību un izaicinājumiem.

Trešdien norisināsies arī politikas forums “Riga Venture Summit” - Baltijas līmenī tiks pārrunātas inovāciju politikas jautājumi un starptautiski piemēri jaunuzņēmumu atbalstam politiskā līmenī.

Attīstības finanšu institūcija “Altum” šonedēļ atzīmēs akcelerācijas programmas pirmā posma noslēgumu. 2018. gada rudenī, pateicoties finansējumam, Latvijā darbu uzsāka trīs akseleratori: “Overkill Ventures”, “Buildit Latvia” un “Commercialization Reactor Fund”. Tie akselerācijas pakalpojumus kopumā nodrošināja 18 perspektīvākajiem vietējiem un starptautiskiem jaunuzņēmumiem.

Plānoti arī vairāki citi jaunuzņēmumiem veltīti pasākumi. Nīderlandes Karalistes vēstniecība Latvijā, “Garage48” un “Latvijas Mobilais telefons” (LMT) apvienojuši spēkus, lai meklētu jaunas idejas mobilitātes jomā un rīko 48 stundu hakatonu “Future of Mobility” no 19. līdz 21. februārim LMT galvenajā ēkā. Hakatona finālisti prezentēs savas idejas ceturtdien uz “TechChill” galvenās skatuves.

Ceturtdien otrās programmas noslēgumu atzīmēs arī “Startup Wise Guys” un “Swedbank” finanšu tehnoloģiju akselerators “Wise Guys Fintech”. Bet Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) ceturtdien atklās jaunuzņēmumu informatīvā portāla “LabsofLatvia” jauno versiju.

Lielākais nedēļas notikums būs jaunuzņēmumu un iedvesmas konference “TechChill”, kas šogad piedāvās saturu divu dienu garumā uz divām skatuvēm un vairāk nekā 70 runātājiem, kuri pārstāv tādus uzņēmumus kā “Twitter”, “Uber”, “Google”, “AngelList”, “Vinted” un citi.

Šogad programmas fokusā būs tēmas, kas saistītas ar tehnoloģiju laikmeta ietekmi uz sabiedrību,

meklējot atbildes uz jautājumiem, kā sadzīvot ar uzņēmējdarbības radīto stresu, kā apvienot tehnoloģijas ar dzīves ikdienu, kā inovācijas un digitalizācija ietekmē ekonomikas norises un vai tās būtu jāatbalsta - vai tieši pretēji, jāierobežo - politiskā līmenī, un kādas pārmaiņas varam sagaidīt nozarēs, kas skar mūs visus - medicīnā, pārtikā,  pilsētvidē un transportā, komunikācijā un medijos.

Viens no zīmīgākajiem notikumiem konferencē būs “Fifty Founders Battle” jaunuzņēmumu konkurss, kurā 50 starptautiski, daudzsološi jaunuzņēmumi prezentēs savas idejas un cīnīsies par 10 000 eiro naudas balvu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti