Somu koncerns «Veho» iegādāsies «Mercedes-Benz» pārstāvi Latvijā «Domenikss»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Somijas koncerns "Veho" iegādāsies "Mercedes-Benz" ģenerālpārstāvja kompānijas "Domenikss" biznesu Latvijā, tomēr darījums vēl jāapstiprina Konkurences padomei (KP).

Kā informēja uzņēmumu pārstāvji, darījums ietver "Mercedes-Benz" vieglo un komercijas transportlīdzekļu importu, mazumtirdzniecību un apkopi.

Pēc iegādes līdz šim Benitai Danilenko piederošais "Domenikss" turpināšot strādāt kā atsevišķa kompānija, nemainot tās zīmolu un birojus.

Uzņēmumu paziņojumā par darījumu Danilenko norādīja, ka lēmumu pārdot pašas dibināto uzņēmumu pieņēma pirms vairākiem gadiem.

Puses ir vienojušās nepublicēt pārdošanas cenu vai jebkuru ar darījumu saistītu informāciju.

Darījums vēl jāakceptē konkurences uzraudzības iestādēm.

KONTEKSTS:

"Veho" ir automašīnu izplatītājs Somijā, Zviedrijā, Igaunijā un Lietuvā. Uzņēmums piedāvā "Daimler Grupas" ražotas vieglās automašīnas un komerctransporta līdzekļus, kā arī dažādus pakalpojumus. 2020. gadu "Veho" noslēdza ar 1,1 miljarda eiro apgrozījumu. Uzņēmums dibināts 1939. gadā kā "Mercedes-Benz" ģenerālpārstāvis, un kopš tā ir laika ģimenes īpašums. Savukārt Danilenko dibinātais un vadītais uzņēmums "Domenikss" pērno gadu noslēdza ar 37,7 miljonu eiro lielu apgrozījumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti