Somijas «Veho» nopērk «Mercedes-Benz» ģenerālpārstāvi Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Noslēdzies darījums, kā rezultātā Somijas uzņēmums "Veho" no uzņēmējas Benitas Danilenko iegādājies autoražotāja "Mercedes-Benz" ģenerālpārstāvi Latvijā SIA "Domenikss". Par to informēja Danilenko un arī "Veho" pārstāvji.  

Puses esot vienojušās nepublicēt darījuma cenu un nosacījumus. Darījumam esot saņemts Konkurences padomes akcepts.

Darījums ietver "Mercedes-Benz" pasažieru un komercauto importu, mazumtirdzniecību un apkopi. Darījums ir kā papildinājums "Silberauto" biznesa iegādei Igaunijā un Lietuvā, ko "Veho" īstenoja 2019. gadā, un līdz ar "Domenikss" iegādi tiks nostiprinātas "Veho" pozīcijas Baltijas reģionā.

"Veho" pārstāvji informēja, ka pēc iegādes "Domenikss" turpinās strādāt kā atsevišķa kompānija. Tās zīmols un biroji pagaidām nemainīsies.

"Pašlaik mēs koncentrēsimies uz "Domenikss" darbinieku un biznesa kultūras iepazīšanu un esam ārkārtīgi priecīgi iepazīt savus jaunos kolēģus un sākt plānot nākotni," darījumu komentēja "Veho" izpilddirektors Juha Ruotsalainens.  

"Veho" ir automobiļu izplatītājs Somijā, Zviedrijā, Igaunijā un Lietuvā. 2020. gadā "Veho" apgrozījums bijis 1,1 miljards eiro, bet tā darbinieku skaits bija 2200. Uzņēmums tika dibināts kā "Mercedes-Benz" galvenais izplatītājs Somijā 1939. gadā un kopš tā laika ir ģimenes īpašumā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti