Somijas valdība apstiprina valsts garantiju aizdevumam «Tallink Grupp» meitasuzņēmumam «Tallink Silja»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Somijas valdība ceturtdien apstiprinājusi valsts garantiju līdz 90 miljonu eiro apmērā 100 miljonu eiro aizdevumam Igaunijas prāmju operatora "Tallink Grupp" meitasuzņēmumam "Tallink Silja".

Kā paziņojusi Somijas Finanšu ministrija, tas darīts, lai atbalstītu kompāniju, kas saskārusies ar Covid-19 pandēmijas radītām ekonomiskajām grūtībām.

Somijas valdība līdz šā gada beigām ir tiesīga garantēt aizdevumus līdz 600 miljonu apmērā, lai nodrošinātu atbalstu vitāli svarīgām kuģniecības līnijām. Eiropas Savienības regulas atļauj sniegt kuģniecības kompānijām valsts garantijas, kas sedz 90% no aizdevumu riska.

"Mēs esam ļoti pateicīgi Somijas valdībai par valsts garantijām mūsu meitasuzņēmuma aizdevumam 100 miljonu eiro apmērā," norādījis "Tallink Grupp" valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene.

"(..) Jau no paša sākuma esam uzsvēruši, ka negaidām, lai visas "Tallink" problēmas atrisina tikai Igaunijas valdība. Esam saņēmuši lielu sapratni un atbalstu no mūsu kredītpartneriem, Igaunijas valsts, un šodien pieņemtais lēmums par Somijas valdības garantijām palīdz tālāk nodrošināt mūsu nākotni."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti