Somijas ostā ieradies sašķidrinātās dabasgāzes termināļa kuģis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Inko ostā Somijā trešdien pietauvojies Somijas nomātais sašķidrinātās dabasgāzes termināļa kuģis "Exemplar". Jau drīzumā kuģī esošā dabasgāze tiks no šķidra pārvērsta gāzveida stāvoklī, un gāze tiks ievadīta Somijas gāzes sadales tīklā.

Prioritāte termināļa izmantošanā būs Somijas un Baltijas valstu kompānijām, lai nodrošinātu gāzes importu šajā ziemā.

Gaidāms, ka tankkuģi ar sašķidrināto dabasgāzi Inko ostā ieradīsies divas reizes mēnesī.

Kā paziņojis Somijas valsts gāzes sistēmu operatora "Gasgrid Finland" izpilddirektors Olli Sipile, pašlaik notiek sašķidrinātās gāzes pārkraušanas un regazifikācijas kuģa savienošana ar ostā izbūvēto termināļa infrastruktūru.

Nākamajās dienās un nedēļās ir paredzētas dažādas pārbaudes, lai 15. janvārī varētu sākt termināļa komerciālu izmantošanu.

Sipile paskaidrojis, ka, reģionam atsakoties no agresorvalsts Krievijas dabasgāzes, pašlaik galvenā prioritāte ir gāzes piegāžu drošība, bet par iespējamo peļņu varēs runāt vien pēc gadiem trijiem.

Vienlaikus viņš norādījis, ka pilna šāda kuģa krava pašlaik maksā aptuveni 80 miljonus eiro, bet vēl decembra sākumā attiecīgā cena bija ap 150 miljoniem.

Somijas laikraksts "Helsingin Sanomat" norāda, ka pirmais kuģis jaunajā terminālī ieradīsies janvārī, tomēr terminālim pagaidām nav klientu un arī gāzes patēriņš Somijā sarūk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti