Šolcs apsūdz Krieviju «Nord Stream» turbīnas piegādes bloķēšanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Vācijas kanclers Olafs Šolcs apsūdz Krieviju par gāzesvadam "Nord Stream" nepieciešamās turbīnas piegādes bloķēšanu.

Turbīnai esot visas nepieciešamās atļaujas eksportam no Vācijas uz Krieviju, un gāzesvada operatoriem atliek tikai sniegt visu vajadzīgo muitas informāciju tās transportēšanai uz Krieviju.

Eiropas lielākajā ekonomikā valda bažas par energoresursu trūkumu bez dabasgāzes piegādēm no Krievijas, tādēļ Vācija meklē alternatīvas. Šolcs pat pieļāvis iespēju neslēgt atlikušās Vācijas atomelektrostacijas.

Vācijas valdība ir paziņojusi, ka pēc nacionālā elektrības tīkla jaunā stresa testa rezultātu saņemšanas lems, vai pakāpenisku atteikšanos no atomelektrostacijām īstenot iepriekš paredzētajos termiņos.

"Kas attiecas uz Vācijas energoapgādi, kā visi zina, pēdējās trīs kodolstacijas ir piemērotas tikai elektrības ražošanai un tikai mazai tās daļai.

Tas ir loģiski, jo atjaunojamo energoresursu attīstības līmenis dažās Vācijas federālajās zemēs ir ļoti atšķirīgs. Bavārijā, kā zināms, vēja enerģijas pieaugums palielinās ļoti lēni. Elektrolīnijas jaudas un pārvades tīkla paplašināšana dienvidos, kā jūs zināt, arī nenotiek tik ātri, kā plānots, un šīs ir situācijas, kas mums jāņem vērā papildus citiem jautājumiem. Bet mums lēmums ir pilnīgi skaidrs: mēs strādāsim visas Vācijas labā, atbalstīsim visus reģionus, cik vien iespējams, lai nodrošinātu pēc iespējas lielāku elektroenerģijas piegādi visiem tās iedzīvotājiem un nozarēm," sacīja Šolcs.

Vācijas kanclers Olafs Šolcs
00:00 / 00:54
Lejuplādēt

KONTEKSTS:

Plānoto tehniskās apkopes darbu dēļ jūlija vidū uz desmit dienām tika apturēta gāzes piegāde no Krievijas uz Vāciju pa cauruļvadu "Nord Stream", kas izbūvēts pa Baltijas jūras gultni. Vēlāk tika ziņots, ka gāzes piegāde ir atsākta.

Taču jūlija izskaņā "Gazprom" atkal paziņoja, ka samazinās gāzes plūsmu pa cauruļvadu "Nord Stream 1" uz Vāciju līdz 20% no maksimālās jaudas, kā ieganstu minot citas turbīnas remontu.

Pirms plānotās tehniskās apkopes sākuma "Nord Stream" darbojās ar 40% jaudas.

Tikmēr Eiropas Savienība plāno līdz gada beigām par vismaz divām trešdaļām samazināt atkarību no Krievijas gāzes. Tādēļ dalībvalstīm ieteikts samazināt dabasgāzes patēriņu par vismaz 15%. Tas ļautu labāk sagatavoties ziemai un nogādāt krātuvēs vairāk gāzes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti