Panorāma

Cīņās par kvotām 9 miljoni eiro privātajiem

Panorāma

Eksperti: Ukrainā ir nevis korupcija, bet kleptokrātija!

Aicina pieteikties ģimenes, kam samazinās atbalsts

Sola palīdzēt ģimenēm, kuras pabalsta izmaiņu dēļ nokļuvušas vēl lielākā trūkumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Reaģējot uz „Panorāmā” rādīto sižetu, labklājības ministrs Jānis Reirs („Vienotība”) sola labot situāciju, ka ģimenes valsts pabalsta palielinājums neviļus ir iegrūdis ģimenes vēl lielākā trūkumā. Ministrs aicina pieteikties Labklājības ministrijā visas tās ģimenes, kurām radusies līdzīga situācija.

Lai gan Labklājības ministrija saņemot daudz pateicības vārdu no tiem, kuriem ģimenes valsts pabalsta celšana palīdzējusi, ir arī gluži pretēji gadījumi.

Piemērs: māte Ilze bezdarbniece un tēvs ar 600 eiro algu – abi audzina trīs bērnus, kuri ir skolēni. Viņi bija trūcīgo statusā, tāpēc saņēma mājokļa pabalstu 130 eiro gadā, katru 1. septembrī 30 eiro, uzsākot jauno mācību gadu, brīvpusdienas bērniem, bezmaksas medicīnas pakalpojumus pieaugušajiem un pārtikas pakas. Taču, kolīdz tika palielināts ģimenes valsts pabalsts, izrādījās, ka tas par septiņiem eiro pārsniedz robežu, līdz kurai var kvalificēties trūcīgo statusam. Līdz ar to viņi mirklī zaudēja arī visu uzskaitīto līdzšinējo atbalstu. Rezultāts - ģimenes pabalsta palielināšana padarījusi viņus stipri trūcīgākus nekā iepriekš. Tādēļ arī skanēja sauciens pēc palīdzības.

„Mēs jau neprasām naudu… Bet tas mazais atbalsts ir tas, kas mums tagad pietrūkst.. Tie nodokļi, kas tiek celti... Mums vairs nav mašīnas, jo 50 eiro mēnesī ir jāmaksā par darba mašīnu, ko izmanto privāti... Mums arī nav tā, jo firmai maksāt katru mēnesi 50 eiro, tas ir daudz,” norāda Ilze.

Reirs saka, ka ar situāciju ir iepazinies un sola rīkoties. „Es domāju, ka glābiņš šai situācijai ir jau izstrādāta programma valsts līmenī minimālo ienākumu līmeņa noteikšanai. Valstij jānosaka minimālais ienākumu līmenis, kurš ir praktiski jāgarantē cilvēkiem. Šeit nebūtu problēmas. Vienam pabalstam palielinoties vai samazinoties, ka zūd galīgi viss pārējais atbalsts,” teica Reirs.

Vispirms esot jāapzina iesaistītās pašvaldības un tur dzīvojošās ģimenes, kurām radusies līdzīga situācija. Tāpēc - lai process ritētu ātrāk, ministrs aicina visus, kuri cietuši no ģimenes valsts pabalsta palielināšanas, darīt to zināmu Labklājības ministrijai.

Kontakti, kur jāvēršas ģimenēm - var zvanīt labklājības ministra palīdzei pa tālruni 67021600 vai rakstīt uz ministrijas e-pasta adresi [email protected] .

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti