Šogad platībmaksājumiem piesaka par 20 000 hektāru vairāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Noslēgusies pieteikšanās platību maksājumiem, un provizoriskie dati liecina, ka ir saņemti 60 103 pieteikumi, un šogad par aptuveni 20 000 hektāru ir pieaugusi atbalstam pieteiktā lauksaimniecības zemju platība – šogad ir pieteikti ir 1,715 miljoni hektāru (2016.gadā tika pieteikti 1,695 miljoni hektāru), informēja Lauku atbalsta dienests (LAD).

Platību maksājumu saņemšanai varēja pieteikties līdz šā gada 22.maijam, bet ar kavējuma sankciju vēl līdz 15.jūnijam. Iepriekš dienests informēja, ka teju 58 000 iesniegumu platību maksājumiem iesniegti bez kavējuma sankcijām. 

Tā kā iesniegumi tika iesniegti elektroniski, izmantojot LAD Elektronisko pieteikšanās sistēmu, tad lauksaimnieki ne tikai saņems maksājumus ātrāk, bet arī līdz 26.jūnijam labojumus sistēmā var izdarīt bez soda sankcijām.

No 11.aprīļa lauksaimnieki varēja pieteikties platību maksājumiem Lauku atbalsta dienesta elektroniskajā pieteikšanās sistēmā.

2017.gadā ir arī  izmaiņas, kas saistītas tieši ar pašiem platību maksājumiem. Šogad bioloģiskajiem zemniekiem jāpierāda ieņēmumi no lauksaimnieciskās ražošanas, tiem jābūt vismaz 170 eiro/ha par 2016. gadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti