Šogad pieaudzis eksports, bet imports samazinājies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šī gada pirmajā ceturksnī Latvija eksportējusi preces 2,4 miljardu eiro apmērā, bet importējusi 2,9 miljardu eiro apjomā, secinājusi Centrālā statistikas pārvalde.

Tas nozīmē, ka salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo ceturksni preču eksporta apjoms ir palielinājies par 53,3 miljoniem eiro jeb 2,3%, savukārt importa apjoms sarucis par 77 miljoniem eiro jeb 2,6%.

Tādējādi ir nedaudz uzlabojusies ārējās tirdzniecības bilance, jo eksporta īpatsvars sasniedzis 44,9%. Pērn pirmajā ceturksnī tas bija 43,7%.

Pārvalde arī norāda, ka pirmajā ceturksnī eksporta apjoms salīdzināmajās cenās pieauga par 3,6%, bet importa saruka par 2,2%.

Vislielākie eksportētāji šogad bijuši uzņēmumi, kuru pamatnodarbošanās ir vairumtirdzniecība vai mazumtirdzniecība. Taču būtiski ir pieaudzis arī transporta un glābšanas nozares uzņēmumu eksports, kā arī būvniecības nozares eksports.

Toties importā vislielāko preču apjomu – gandrīz trīs piektdaļas no importa kopapjoma – ieveda uzņēmumi, kuru galvenā pamatnodarbošanās ir vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti