Šogad neparedzētiem gadījumiem novirzīs 300 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Budžeta programmu "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" 2021. gadā palielinās līdz 300 miljoniem eiro, liecina otrdien izskatīšanai valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē iesniegtais rīkojums.

Šī gada valsts budžetā sākotnēji neparedzētajiem gadījumiem bija apstiprināti 26,7 miljoni eiro. Finanšu ministrija grib šo summu palielināt līdz 300 miljoniem, jo, gatavojot budžetu, nebija zināms nepieciešamā finansējuma apmērs Covid-19 seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem, pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai.

Valdība jau ir lēmusi par vairākiem atbalsta instrumentiem, kuru nodrošināšanai 2021. gadā būs nepieciešams papildu finansējums – atbalstam dīkstāvē esošiem darbiniekiem, atbalstam nodarbināto algu subsīdijai, subsīdijai uzņēmējiem apgrozāmajiem līdzekļiem, veselības nozares kapacitātes celšanai un noturības stiprināšanai, piemaksām ārstniecības personām un citiem nodarbinātajiem par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos ārkārtas sabiedrības veselības apdraudējumā saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu, vakcīnas pret Covid-19 iegādei, loģistikai un ievadei, bezdarbnieka palīdzības pabalsta izmaksām un citiem.

No ieplānotajiem 300 miljoniem eiro finansējums tiks piešķirts atbilstoši faktiskajai nepieciešamībai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti