Šogad Davosas forumā diskutēs arī par ekoloģijas problēmām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Viena no Davosas forumā apspriestajām tēmām šajā gadā būs ekoloģijas jautājumi. Tā rīkotāji uzsvēra, ka vides aizsardzība ir viena no uzņēmēju atbildības sfērām.

“Atbildība par vides saglabāšanu ir daļa no uzņēmējdarbībā iesaistīto atbildības. Un šī iemesla dēļ, atgriežoties pie programmām, mēs vienmēr pievēršam ļoti lielu uzmanību šiem jautājumiem,” pauda foruma dibinātājs Klauss Švābs.

“Šodien mēs esam atšķirīgā situācijā, jo, kā jau minēju ievada piezīmēs, logs aizveras un laiks, kas pieejams aktīvai darbībai, kļūst arvien īsāks un īsāks,” sacīja Švābs.

Foruma rīkotāji informēja, ka plāno uzsākt 2 nozīmīgas un savstarpēji saistītas iniciatīvas. Globālajā izglītības programmā paredzēts nodrošināt apmācību 1 miljardam cilvēku, un vienlaikus visā pasaulē tiks iestādīts miljards koku.

Ekosistēmas atjaunošana ir nākamās desmitgades prioritāte, un cilvēkiem jāatstāj mantojums nākamajām paaudzēm, tāpēc forums būšot darbnīca, nevis tukšas pļāpāšanas vieta, norādīja foruma rīkotāji.

Pasākuma rīkotāji arī informēja, ka ikgadējais ekonomiskais forums Šveices pilsētā Davosā notiks nākamnedēļ - no 21. līdz 24. janvārim. Tajā piedalīsies aptuveni 3000 pārstāvju no 118 valstīm, tai skaitā ASV prezidents Donalds Tramps, Vācijas kanclere Angela Merkele, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un vides aktīviste Grēta Tunberga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti