Sodos par pārkāpumiem Rīgas ielu remontos iekasē teju 80 tūkstošus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sodos par pārkāpumiem saistībā ar šīs vasaras remontdarbiem Rīgas ielās pašvaldība līdz šim iekasējusi teju 80 tūkstošus eiro. Pārkāpumi satiksmes organizācijā konstatēti gandrīz visos remontdarbu posmos, visvairāk – Stabu un Valdemāra ielā.

Viena līgumsoda apmērs ir 700 eiro, un kopumā no būvniekiem iekasēti 12,8 tūkstoši eiro. Bet vislielākie sodi – 65 tūkstošu eiro apmērā – uzlikti par būvdarbu beigu termiņa kavēšanu Brīvības un Valdemāra ielas posmos. Remontētie posmi vēl nav pieņemti ekspluatācijā, jo turpinās objektu apsekošana un defektu novēršana.

Rīgas domes Satiksmes departamenta preses pārstāve Una Ahuna-Ozola skaidro, ko pašvaldība plāno iesākt, lai nākamgad ielu remonti ritētu gludāk:

Una Ahuna-Ozola
00:00 / 00:53
Lejuplādēt
„Nākamgad pavisam noteikti tik tuvu viena otrai maģistrālās ielas netiks remontētas, līdz ar to jau būs vieglāk. Piemēram, Krasta iela, kur gājēju kustības praktiski nav. Domāju, ka šis gads būvniekiem bija ugunskristības, jo par satiksmes organizāciju objektā vispirms ir atbildīgs pats būvuzņēmējs. Viņš tur organizē darbus, un viņam ir jāseko līdzi, lai viss būtu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem. Satiksmes departaments tikai uzrauga, lai šīs prasības tiktu ievērotas. Ņemot vērā, ka tik daudzos objektos tika pieļautas tik daudzas kļūdas, iespējams, izskatījās, ka kontrole netiek veikta vispār. Tā nebija. Es domāju, ka šī ziema varētu būt pārdomu periods, lai būvnieki varētu gan paši saprast, kā labāk organizēt darbus, gan arī apmācīt savus darbiniekus.”
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti