Soda «Valmieras stikla šķiedras» akcionārus par obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma neizteikšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) sodījusi divus AS "Valmieras stikla šķiedra" akcionārus Heincu Jirgenu Preisu-Daimleru un Beatrisi Preisu-Daimleri ar 131 250 eiro soda naudu par obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma neizteikšanu.

Nosakot akcionāriem piemērojamo soda naudas apmēru, FKTK ņēma vērā viņu finanšu stāvokli, kā arī to, ka akcionāri ir atzinuši pārbaudes rezultātā atklātos pārkāpumus, informēja FKTK.

FKTK konstatēja, ka akcionāri likumā paredzētajā termiņā nebija izpildījuši Finanšu instrumentu tirgus likumā noteikto pienākumu izteikt pārējiem AS "Valmieras stikla šķiedra" akcionāriem obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Tika konstatēts, ka abi akcionāri kopš 2005. gada ir rīkojušies saskaņoti, tieši un netieši iegūstot vairāk nekā 50% AS "Valmieras stikla šķiedra" lielu balsstiesību īpatsvaru. Likums paredz, ka personām, kuras rīkojas saskaņoti un kuras tieši vai netieši iegūst no akcijām izrietošās balsstiesības tādā daudzumā, ka šo personu balsstiesības sasniedz vai pārsniedz 50% no akciju sabiedrības balsstiesīgo akciju kopskaita, ir pienākums izteikt citiem akcionāriem adresētu akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Pārbaudes laikā FKTK konstatēja arī pārkāpumus informācijas atklāšanā par darījumiem ar akcijām.

FKTK un akcionāri ir noslēgušas administratīvo līgumu, ar kuru akcionāri apņemas līdz galam veikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, kas uzsākts, balstoties uz FKTK padomes 20.02.2018. pieņemto lēmumu atļaut akciju sabiedrības "Valmieras stikla šķiedra" kontrolējošajiem akcionāriem izteikt akciju sabiedrības "Valmieras stikla šķiedra" obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

FKTK uzraudzīs, vai akcionāri administratīvajā līgumā noteiktajos termiņos un apjomā izpilda visas līgumā noteiktās saistības.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti