Panorāma

Amatpersonas sola mainīt sistēmu

Panorāma

Cīņa par varu "Vienotībā"

Arodbiedrība dod zaļo gaismu budžetam

Sociālie partneri ar iebildumiem dod zaļo gaismu valsts budžetam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē pirmdien valdības sociālie partneri devuši zaļo gaismu nākamā gada budžeta projektam, lai gan pauduši iebildumus pret vairākām iecerēm. Kopumā sociālo partneru attieksme pret valsts budžetu ir neviennozīmīga - vairākas ieceres guvušas pozitīvu vērtējumu, bet netrūkst arī kritikas. 

Sociālie partneri pēc padomes sēdes pauda, ka kavēties ar budžeta tālāko virzību nevar, tāpēc dota zaļā gaisma.

Taču viņi arī neslēpa, ka ir iebildumi pret vairākām iecerēm. Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji īpaši iebilda pret ideju par uzņēmumu valdes locekļu atbildību par nodokļu parādiem. Lēmums gan par šīs ieceres izņemšanu netika pieņemts un to vēl varētu apspriest otrdien valdībā.

Šo kritiku uzklausīja valdība, tomēr būtiskas izmaiņas budžetā pēc sociālo partneru uzklausīšanas nav iecerējusi.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Pēteris Krīgers pauda vilšanos par nākamā gada budžetu: „Mums zināmā mērā šis budžets nesa vilšanos.

Jo uz kopējā optimisma un solījumiem par dinamisku izaugsmi un ekonomisko izrāvienu redzam, ka tomēr šis budžets neatbilst šiem solījumiem un izteikumiem.

Tas ir diezgan stabils, kas demonstrē, ka īpaši liela attīstība mums nākamajā gadā nav gaidāma. Lai Dievs dod, ka izdodas izpildīt tos solījumus, kas šajā budžetā ir ierakstīti.”

Pēteris Krīgers par budžetu pēc trīspusējās sadarbības padomes sēdē
00:00 / 00:46
Lejuplādēt

Jau ziņots, ka nākamā gada budžetā valdība paredz, ka tās ieņēmumi veidos 33,6 procentus no iekšzemes kopprodukta, bet izdevumi – 34,6 procentus no iekšzemes kopprodukta, attiecīgi deficītam saglabājoties viena procenta apjomā. 

Plānots, ka galējo lēmumu par nākamā gada valsts budžeta projektu valdība pieņems 8.decembrī, savukārt Saeimā budžeta projekts tiks iesniegt 10.decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti