Sociāli neaizsargātie lietotāji joprojām saņems lētāku elektroenerģiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Arī šogad vairākas aizsargātās iedzīvotāju grupas, piemēram, cilvēki ar invaliditāti, daudzbērnu ģimenes un trūcīgie iedzīvotāji, varēs turpināt saņemt atbalstu lētākas elektroenerģijas veidā.

No 1.janvāra elektroenerģija par zemāku cenu joprojām būs pieejama valsts noteiktām aizsargājamajām lietotāju grupām: daudzbērnu ģimenēm, maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm, pirmās grupas invalīdiem, kā arī ģimenēm, kuru aprūpē ir bērns invalīds. Šiem iedzīvotājiem patērētajām pirmajām 300 kilovatstundām elektroenerģijas ik mēnesi šobrīd tiks piemērots tarifs 11,65 eiro centi par vienu kilovatstundu.

Šobrīd elektroenerģiju par lētāku cenu joprojām turpina piegādāt valstij piederošā energokompānija ''Latvenergo'', bet drīzumā pakalpojuma sniedzējs tiks izraudzīts konkursā, kas Ekonomikas ministrijai būs jāorganizē saskaņā ar Publisko iepirkumu likumā noteiktajām prasībām. Tajā valsts izvēlēsies elektroenerģijas tirgotāju, kas būs piedāvājis sniegt aizsargātajam lietotājam tirdzniecībā pakalpojumu ar viszemāko valsts budžeta līdzfinansējumu.


 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti