Sociālais uzņēmums «Blind Art» gribētu uzsākt dizaina lampu ražošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sociālais uzņēmums «Blind Art» ar vājredzīgo un neredzīgo radītājām "Burbur" dizaina precēm gribētu iekarot pasaules tirgu. Tā Latvijas Televīzijas raidījumā "Divi šefi" atklāja uzņēmuma vadītājs Andrs Hermanis. Uzņēmums jau ražo somas, spilvenus, pufus, taču tagad ir iecerējis sākt arī lampu ražošanu.

"Burbur" pufs
"Burbur" pufs

Vēl uzņēmums raugās pēc partneriem, kas ražo brīvstāvošus skaļruņos, kuriem "Burbur" varētu radīt sava dizaina audumu. Lai produkti izdotos, "ir jāsaslēdzas apstākļiem, pieredzei un veiksmei", saka uzņēmējs.

Uzņēmuma radītais trīsdimensiālais audums ir "maģisks", stāsta Hermanis, taču neatklāj precīzu "Burbur" trīsdimensiālā auduma ražošanas tehniku. Viņš saka, ka, audumu veidojot, kādā brīdī tiek teikti "buramvārdi". Taču viņš atklāj, kā dažādas smalkas, izturīgas ar lāzeru izgrieztas formiņas tiek iesietas ar gumijām audumā, piešķirot tam dimensiju. 

Sociālā uzņēmējdarbība ir biznesa modelis, kurā tiek ražoti vai sniegti pakalpojumi, risinot dažādas sociālas problēmas vai radot labumu pārējai sabiedrībai. "Blind Art" sociālās uzņēmējdarbības projekti dod iespēju strādāt neredzīgām un vājredzīgām personām, attīstot viņu talantus, un veidot darbus ar pievienoto vērtību.

"Blind Aart" nodarbojas arī ar glezniecības un radošo darbnīcu organizēšanu citos uzņēmumos vai viesībās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti