Smiltēns: Lauksaimniecības zemes iegādes likuma mērķis - rosināt «snaudošo potenciālu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Grozījumu likumā par zemes privatizāciju lauku apvidos mērķis ir tikt vaļā no spekulantiem, vienlaikus rosinot Latvijas ekonomikas un lauksaimniecības „snaudošo potenciālu”, intervijā Latvijas Radio programmā „Labrīt” sacīja Saeimas deputāts Edvards Smiltēns.

Tieši ceturtdien Saeimas ārkārtas sēdē deputāti trešajā lasījumā lems par grozījumiem likumā par zemes privatizāciju laukos.

Smiltēns skaidroja, ka likuma grozījumu mērķis ir sasniegt līmeni, lai 2020.gadā Latvija apstrādātu divus miljonus hektāru.

„Tas ir snaudošais potenciāls (..) Tā ir nauda izglītībai, aizsardzībai. Mums jāpieliecas un nauda jāpaņem,” teica Smiltēns. Likuma nolūks ir tikt vaļā no spekulantiem un iegūt valstij jaunus līdzekļus.

Viņš skaidroja, ka Saeimas Tautsaimniecības komisija vienojusies, ka valsts noteiktais limits vienam pircējam zemes iegādei ir 2000 hektāru, tomēr katra pašvaldība varēs noteikt, cik tā ir gatava pārdot zemi vienam pircējam.

Sākotnēji deputāti bija domājuši par limitu noteikt 500 hektāru, taču tas būtu pretrunā Satversmei, kur ļauts cilvēkiem iegādāties zemi. Tādējādi potenciālajiem zemes pircējiem un viņu advokātiem būtu viegli „izgāzt visu likumprojektu”.

Visbeidzot deputāti ir arī vienojušies dibināt Latvijas Zemes fondu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti