SM priekšlikumu ostu maksājumu noteikšanā vērtē labvēlīgāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pēc Ekonomikas ministrijas (EM) neveiksmīgā piedāvājuma ieviest ostu nodokli, Satiksmes ministrija (SM) trešdien piedāvāja savu variantu. Satiksmes ministrs Anrijs Matīss intervijā „Panorāmai" gan norādīja, ka piedāvāto maksājumu nevar saukt par nodokli, bet gan par ostas maksas iekasēšanu. Ostu asociācijā SM priekšlikumu vērtē pozitīvi, kaut arī uzskata, ka jaunas iemaksas ostām nevajadzētu ieviest.

No 2015. gada ostām tiek piedāvāts ieskaitīt valsts un pašvaldības budžetā starpību starp ienākumiem un izdevumiem, no kuras tiek atskaitītas investīcijas ostu darbības nodrošināšanai. Šāds ir SM priekšlikums. Ministrs Anrijs Matīss iepriekš nepiekrita EM piedāvājumam ieviest ostu nodokli – vismaz 20% no peļņas, jo tas, pēc ministra vārdiem, grautu konkurenci reģionā.

Spēkā esošais likums, kas regulē ostu darbību, ir gandrīz ideāls, un to grozīt nevajadzētu – uzskata Ostu asociācijas vadītājs Kārlis Leiškalns. Pēc viņa vārdiem, nekādus jaunus nodokļus vai maksājumus ostam ieviest nevajadzētu, taču, ja jau būs jāmaksā, tad SM piedāvājums ir daudz vairāk apsvērts nekā priekšlikumi, kas izskanēja iepriekš.

Sarunas par jauno maksājumu turpināsies ceturtdien, kad Ostu asociācijas vadība tiksies ar Satiksmes ministrijas pārstāvjiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti