Rīta Panorāma

Intervija ar Ainaru Latkovski

Rīta Panorāma

Intervija ar Mārtiņu Bičevski

Telefonintervija ar Kasparu Ozoliņu

SM apstiprina – ceturtdien parakstīs līgumu ar «airBaltic» investoru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš telefonintervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta Panorāma" apstiprināja, ka ceturtdien, 4.februārī, ir paredzēts parakstīt līgumu  ar jauno “airBaltic” investoru Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu.

Par to, ka ceturtdien varētu tikt parakstīts līgums ar jauno "airBaltic", trešdienas vakarā ziņoja LTV Ziņu dienests, atsaucoties uz tā rīcībā esošo informāciju.

Ozoliņš "Rīta Panorāma" apliecināja, ka ceturtdien ar Montāgu-Girmesu plānots parakstīt gan akcionāru līgumu, gan visus citus ar to saistītos dokumentus.

Tāpat SM valsts sekretārs norādīja, ka ir veiktas visas nepieciešamās pārbaudes un pieprasīti apliecinājumi par to, ka uzņemtās saistības tiks izpildītas.

Ozoliņš atzina arī, ka līgumu ar investoru bija plānots parakstīt jau pērn decembrī - pēc tam, kad Saeima deva akceptu tam, ka Valsts kase aizdos 80 miljonus eiro ieguldīšanai "airBaltic"  pamatkapitālā, taču šis process nevedās tik raiti, kā iepriekš cerēts.

Tikmēr "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags telofinintervijā raidījumā "Rīta Panorāma" apliecināja, ka Montāgs-Girmess ir ieradies Latvijā, izsakot cerību, ka viņa "klātbūtne materializēsies ar parakstītiem līgumiem."

LTV Ziņu dienests vēstīja, ka Montāgs-Girmess jau ir ieradies Rīgā, un tiek sagatavota visa dokumentācija, lai ceturtdien pēcpusdienā ap plkst.15 tiktu parakstīts līgums starp Satiksmes ministriju kā aviokompānijas akcionāru un Vācijas uzņēmēju. 

Montāga-Girmesa piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij jāiegulda 80 miljoni eiro. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un lidmašīnu flotes modernizēšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti