Slimnīcu biedrība: Medicīnas darbinieku finansiālā situācija nākamgad neuzlabosies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valsts apmaksātās veselības aprūpes kvalitāte Latvijā nākamgad, visticamāk, neuzlabosies – tā pēc tikšanās ar Nacionālo veselības dienestu secinājusi Latvijas Slimnīcu biedrība.

Divdesmit sešu slimnīcu vadītāji trešdien, 16.septembrī, ar Nacionālā veselības dienesta vadību pārrunāja nākamā gada budžeta projektu, un secinājumi neesot iepriecinoši. To Latvijas Radio atzina Slimnīcu biedrības valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs.

„Neuzlabosies arī Latvijas medicīnas darbinieku finansiālā situācija, jo sakarā ar minimālās algas pielikumu, būs vērojama diezgan liela diskriminācija starp sanitāriem un medicīnas māsām un vecmātēm. Viņi saņems vienu un to pašu algu, neskatoties uz to, ka vieni ir mācījušies četrus, piecus gadus, un otri – tikai trīs mēnešus. Bet alga būs vienāda – 370 eiro mēnesī,” sacīja Kalējs.

Viņš arī norādīja, ka kopējais finansējums veselības aprūpē esot kritisks un nākamgad nokritīsies zem 2,9% no iekšzemes kopprodukta. Tas jau ļoti daudzus gadus ir zemākais līmenis Eiropas Savienībā, bet nu jau tas sākoties līdzināties vidējiem Āfrikas valstu rādītājiem.

“Mēs esam informējuši par to stāvokli slimnīcās, kāds gaidāms nākošajā gadā. Sakarā ar jauno diagnožu apmaksas modeli ir daudz nepilnību, kuras mēs mēģinām risināt kopā ar NVD un Pasaules banku. Mēs esam ieplānojuši tikšanos 22.-23.septembrī, kur slimnīcu pārstāvji mēģinās šos jautājumus risināt,” sacīja Kalējs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti