Skudra: Pēc «Brexit» finanšu tirgos gaidāmas lielākās pārmaiņas; Dombrovskim būs darba pilnas rokas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pēc Lielbritānijas lēmuma izstāties no Eiropas Savienības (ES) vislielākās un visstraujākās pārmaiņas ir gaidāmas finanšu tirgos un to pakalpojumu tirgos, šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda ārpolitikas eksperts Ojārs Skudra.

Jautāts, ko līdz britu lēmumam par tālāko rīcību saistībā ar "Brexit" darīs pārējās 27 ES dalībvalstis, politologs norādīja: "Te ir drīzāk jārunā par to, ko darīs lielās korporācijas Eiropas Savienībā. Ir pilnīgi skaidrs, ka pēc "Brexit" Berlīne ir svarīgāka par Briseli ekonomiski un politiski."

Pēc Skudras teiktā, jautājums ir par to, kas ieņems Londonas vietu, kļūstot par jauno finanšu centru ES vienotajā tirgū, kas ir lielāks par Lielbritānijas tirgu.

Šajā ziņā, pēc Vācijas mediju vēstītā, jau esot vērojama sāncensība starp Dublinu, Parīzi, Frankfurti pie Mainas un Luksemburgu.

"Protams, arī citās jomās šie lielie uzņēmumi negaidīs, kamēr britu valdība beigs sarunas par kaut ko. Viņi nevēlas ciest zaudējumus un risinās savas problēmas paši. Protams, tām 27 valstīm rūpīgi jāseko līdzi tam, kas notiek. Valdim Dombrovskim būs darba pilnas rokas, kamēr nebūs jaunā komisāra."

Skudra pauda viedokli, ka skaidrs ir tas – finanšu tirgos un finanšu pakalpojumu tirgos pārmaiņas būs vislielākās un visstraujākās.

Viņš piebilda, ka ar "Brexit" saistītās praktiskās pārmaiņas visos tirgos – ne tikai finanšu tirgū, bet arī preču, pakalpojumu un darba tirgū – nāks par labu tiem politiskajiem spēkiem, kas iebilst pret šādiem referendumiem un kas tagad varēs teikt: "Nu, skatieties, kāds ir tas rezultāts!"

"Un tas rezultāts, protams, visiem nevar būt un nebūs pozitīvs. Līdz ar to tiem cilvēkiem, protams, būs jāiegrimst dziļās pārdomās, ko viņi īsti vēlas," norādīja Skudra.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas pilsoņu vairākums šā gada 23.jūnijā notikušajā vēsturiskajā referendumā izšķīrās par  Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES. "Brexit" atbalstīja 51,9%, pret bija 48,1% balstiesīgo iedzīvotāju.

Pagājušās nedēļas nogalē Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers aicinājis ES viceprezidentu Dombrovski pārņemt britu eirokomisāra Džonatana Hila pienākumus, kurš pēc Lielbritānijas referenduma iznākuma paziņoja par atkāpšanos no amata.

Hils bija atbildīgs par finanšu pakalpojumu un kapitāla tirgus savienību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti