Dienas ziņas

Rucavas novada vadības maiņa nenotiek

Dienas ziņas

Amatnieki praktizējas zivju ādu apstrādē

Skrundas militāro pilsētiņu atdod valstij

Skrundas militārās pilsētiņas atdošana karavīru mācībām pārvelk svītru tūrismam tajā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Skrundas pašvaldības lēmums bijušo militāro pilsētiņu nodot Aizsardzības ministrijai karavīru mācībām pārvelk svītru otrai jomai, kas pamazām pilsētiņā tika attīstīta – tūrismam.

Raņķu pakalpojumu pārvaldes vadītājs Ritvars Stepanovs bija tas, kurš saskatīja iespēju tur ne tikai tērēt līdzekļus, bet arī iegūt. Pēc viņa iniciatīvas februārī tika ieviesta ieejas maksa, un no tā brīža pilsētiņu apmeklējuši jau 10 000 interesentu.

Teritorija pamazām sakopta, izvietotas agrāko laiku fotogrāfijas. Lai arī demolēšana notika mazāk, izskaust pilnībā to nevarēja. Kas vienā dienā sakārtots, otrā atkal bija sapostīts.

Domes lēmumu Stepanovs uztvēris ar dalītām jūtām: “No vienas puses šī apsaimniekošana [vajadzīga], bet no otras – drusciņ žēl tas, ka ne vienmēr padomājam par vēsturiskajām vērtībām.”

Kamēr vēl tiek sakārtotas formalitātes īpašuma pārņemšanā, tūristi vēl varēs pilsētiņu apmeklēt. 

Ziņots, ka Skrundas novada pašvaldība pilsētiņu par 12 000 eiro iegādājās 2015.gada sākumā. Pašvaldība vēlējās piesaistīt uzņēmējus, kuri tajā investētu, taču šī iecere neīstenojās, jo neviens uzņēmējs nepieteicās. 

Tāpēc radās iecere šo īpašumu nodot Aizsardzības ministrijas valdījumā un pielāgot armijas vajadzībām. Un nu Skrundas novada domes pieņēma lēmumu par pilsētiņas nodošanu Aizsardzības ministrijas īpašumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti