Panorāma

NEPLP atlaišanai vāji argumenti

Panorāma

Publiskoti alimentu nemaksātāji

VVD aiztur maksājumu "Skonto"

«Skonto būve» nesaņem naudu par gudrona dīķu sanāciju; VVD gaida informāciju par bankas garantiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vides valsts dienests (VVD) neesot samaksājis uzņēmumam "Skonto būve" 1,8 miljonus eiro par martā veiktajiem Inčukalna sērskābo gudrona dīķu sanācijas darbiem -  tā norāda "Skonto būves" vadītājs Guntis Rāvis. Tikmēr VVD norāda, ka uzņēmumam tiks samaksāts pēc informācijas apstiprināšanas, ka bankas izsniegtā līguma izpildes garantija ir spēkā esoša.

Strīdi par paredzēto darba apjomu un samaksu gudrona dīķu tīrīšanā nav atrisināti jau labu laiku. Šī gada aprīlī bija jāsākas tā sauktā ziemeļu dīķa attīrīšanai, bet projekta tehniskais līgums tā arī nav parakstīts.

Trešdien puses tikās, lai meklētu risinājumus, taču pie kopēja slēdziena tā arī nenonāca. Tā vietā parādījās „Skonto Būves” vadītāja Gunta Rāvja sašutuma pilni izteikumi par to, ka VVD meklē iemeslus, lai nesamaksātu  par jau padarīto. Šobrīd uzņēmums gaida 1,8 miljonu eiro  par paveikto martā.

"Sākot šo kontraktu, mēs pirms četriem gadiem esam iesnieguši „Swedbank” garantiju. Tagad tā vietā, lai samaksātu par labi izdarītu darbu, viņi mums atsūta vēstuli, ka šī garantija viņus neapmierina - šī garantija nav gana laba, lai mums samaksātu naudu. Nu, kaut kas neredzēts (.. ) Tālāk darbs tikai juristiem, jo tāda cūcība ir redzēta pirmo reizi!” dusmas pauda Rāvis.

Tikmēr VVD pārmetumus noraida. „Mēs izmantojam līgumā paredzētās tiesības pārbaudīt vai „Skonto būvei” bankas izsniegtā garantija ir spēkā,” norāda dienesta vadītāja Inga Koļegova. „Tās ir mūsu tiesības, kas izriet no līguma un mēs tās arī izmantojam. Jo, ņemot vērā, ka situācija projektā ir pietiekami neskaidra un mums ir daudz dažādu iespējamu risku, tad, lai tos mazinātu, mēs īpaši rūpīgi vērtējam visus dokumentus, tajā skaitā nolēmām pārbaudīt šo,” skaidro Koļegova.

Bankas garantija paredzēta kā nodrošinājums vides dienestam gadījumam, ja jākompensē kādi uzņēmēja vainas dēļ radušies zaudējumi, piemēram, nepabeigti darbi. VVD norāda - ja banka apstiprinās, ka ar garantiju viss kārtībā, „Skonto būvei” paredzētā nauda tiks nekavējoties samaksāta.

Iepriekš SIA "Skonto būve" pārmeta VVD nepatiesas informācijas sniegšanu par Inčukalna sērskābā gudrona apjomu, kas pārsniedzot iepriekš lēsto daudzumu. Kompānija arī prasīja valdībai par jau izsmelto gudronu piešķirt sešus miljonus eiro. Tikmēr VVD uzņēmumam pārmeta kavēšanos ar gudrona dīķu sanāciju un neizslēdza līguma laušanu.

Tāpat uzņēmums pieļāva iespēju prasīt papildu finansējumu gudrona dīķu sanācijai 11 miljonu eiro apmērā. Gan VVD, gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija šādai prasībai pamatojumu neredz.

VVD arī pieļāva, ka, nespējot vienoties ar uzņēmumu par turpmāku sadarbību, iespējams, valsts izsludinās jaunu iepirkuma konkursu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti