«Skonto būve»: līgums par gudrona dīķu sanāciju lauzts prettiesiski; darbi tiks turpināti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valsts vides dienesta (VVD) rīcība saistībā ar līguma par Inčukalna gudrona dīķu sanāciju laušanu ir prettiesiska un nepamatota. To paziņojumā medijiem norāda SIA "Skonto būve".

"Pasūtītājs ar šo rīcību turpina apzināti likt šķēršļus veiksmīgai projekta īstenošanai, liedzot plānotajā apmērā pabeigt sanācijas darbus. "Skonto būve" savu iespēju robežās turpinās līgumā paredzēto darbu izpildi," paziņojumā norāda uzņēmums.

"Skonto būve" atzīmē, ka uzņēmums pilda savas līgumsaistības  un turpinās to darīt. Saskaņā ar līgumu jūnija sākumā pārstrādāts viss plānotais dienvidu dīķa gudrona apjoms, un šobrīd notiek tā utilizācija. Savukārt ziemeļu dīķa tehnisko projektu pasūtītājs joprojām nav apstiprinājis, izvirzot dažādas pretrunīgas prasības.

"VVD paziņojums par līguma izbeigšanu liecina tikai par nevēlēšanos veikt samaksu par padarīto darbu un mākslīgu problēmu radīšanu, kas apdraud sekmīgu Inčukalna gudrona dīķu sanācijas projekta pabeigšanu plānotajā apjomā," norāda uzņēmumā.

Jau ziņots, ka VVD nolēmis pārtraukt līgumu ar "Skonto būvi" par Inčukalna sērskābo gudrona dīķu sanāciju. VVD savu lēmumu par sadarbības pārtraukšanu skaidro ar uzņēmuma paziņojumiem un rīcību, kas vērsta uz līguma saistību nepildīšanu.

Vēstīts arī, ka VVD un "Skonto būvei" ne reizi vien bijušas nesaskaņas projektā "Vēsturiski piesārņoto vietu "Inčukalna sērskābie gudrona dīķi" sanācijas darbi". Uzņēmums pārmeta VVD gan sabiedrības maldināšanu par patieso gudrona apjomu, gan arī nemaksāšanu par padarītajiem darbiem. Saistībā ar maksājumu kavējumu uzņēmums vērsās tiesā pret VVD.

VVD pārmetumus par sabiedrības maldināšanu noraidīja. Dienests solīja samaksāt par padarīto, kad tiks pārbaudīta paveiktā atbilstība plānotajam un saņemta prasītā informācija par bankas garantiju. Vienlaikus VVD pārmeta "Skonto būvei", ka uzņēmums nav sācis ziemeļu dīķa sanācijas darbus, kas bija jāuzsāk šā gada aprīlī. Šī iemesla dēļ VVD jau iepriekš pieļāva iespēju lauzt līgumu ar "Skonto būvi".

Dienestā norāda, ka saskaņā ar 2010.gadā noslēgto līgumu dīķu sanācijai bija paredzēts novirzīt 28,5 miljonus eiro. Taču pērn maijā finansējums par sanācijas darbiem palielināts līdz 42,7 miljoniem eiro. Tas saistīts ar "gudrona izpētītajām netipiskajām īpašībām un ar tām saistīto sanācijas procesa organizatorisko un tehnisko risinājumu maiņu".

VVD norāda, ka par jau paveiktajiem darbiem SIA "Skonto būve" līdz šim izmaksāti aptuveni 26,5 miljoni eiro no kopējās līguma summas - 42,7 miljoniem eiro. Atlikušais finansējums jāapgūst līdz 2019. gadam, lai nezaudētu 70% ERAF līdzfinansējumu.

Dienests drīzumā konkursā meklēs citu uzņēmumu, kurš turpinās un pabeigs vietas attīrīšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti