Skolēniem saistošā veidā stāstīs par vienoto valūtu eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Skolotāju, mākslinieku un finanšu speciālistiem sadarbojoties, tapis metodiskais materiāls „8 stāsti par eiro”, kas turpmāk būs vērtīgs atbalsts skolēniem un skolotājiem mācību procesā, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Lai skolēniem un pedagogiem labāk palīdzētu izprast gaidāmās izmaiņas saistībā ar eiro ieviešanu, izdots metodiskais materiāls „8 stāsti par eiro”. Izdevums saistošā un mūsdienīgā veidā sniedz zināšanas un izpratni par Eiropas Monetārās Savienības vienoto valūtu eiro, tās rašanās vēsturi un praktisko pielietojumu, ar ko tiešā veidā saskarsies katrs iedzīvotājs jau pēc mazāk nekā četriem mēnešiem līdz ar jaunās valūtas ieviešanu Latvijā.

Izdevums aptver dažādus stāstus par jauno valūtu, tajā skaitā par norēķiniem ar eiro, monētu daudzveidību, drošības pazīmēm un iepirkšanos internetā. Materiālā ietilpst arī astoņas animācijas filmas, ko veidojuši dažādi Latvijas animācijas mākslinieki, katrs ar savu individuālo rokrakstu un atšķirīgo tehniku. Animētie stāsti radīti atbilstoši konkrētai vecuma grupai, kopā veidojot vienotu vēstījumu par eiro. Katra stāsta nodaļā iekļauts animācijas filmas sižets, nodarbības apraksts, kā arī darba lapas skolēnam un skolotājam.

Animācijas filmas paredzētas dažādiem vecumposmiem – pirmsskolām, 1.-3.klasei, 4.-6.klasei, 7.-9.klasei un 10.-12.klasei. Metodiskā materiāla saturs veidots atbilstoši sociālo zinību un ekonomikas mācību priekšmetu standartiem, taču tajā iekļautas daudzas aktivitātes, ko pedagogi varēs izmantot arī citos mācību priekšmetos.

Izdevuma autores ir skolotājas Santa Kazaka un Inga Riemere, animācijas tēlu autori: Roberts Cinkus, Ilze Emse-Grīnberga, Māris Grīnbergs, Jānis Kārkliņš, Kristīna Ratniece, Ilze Ruska, Indra Sproģe, Gatis Šļūka.

Metodiskais materiāls pedagogiem jau prezentēts piecos reģionālajos semināros „Pāreja no lata uz eiro - praktiskie aspekti”, ko rīkoja Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Latvijas Banku un biedrību „Naudas plānošanas centrs”.

Materiāls izstrādāts, pamatojoties uz Eiropas Komisijas granta līgumu „Komunikācijas pasākumi saistībā ar Eiro ieviešanu Latvijā” nosacījumiem un saskaņā ar vienošanos, kas noslēgta starp Izglītības un zinātnes ministriju un Finanšu ministriju. Izdevumu finansē no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem. Projekta kopējās izmaksas ir 112 530 latu.

Metodisko materiālu novadu un pilsētu izglītības speciālisti var saņemt Izglītības un zinātnes ministrijas Informācijas centrā, tālrunis 67226209.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti