Skatīs negodīgas mazumtirdzniecības prakses likumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Saeima otrajā lasījumā izskatīs likumprojektu "Negodīgas mazumtirdzniecības prakses aizlieguma likums", kura mērķis ir novērst sabiedrībā plašu rezonansi guvušos gadījumus, kad lielie tirdzniecības tīkli, izmantojot savu ietekmi, uzspiež pārtikas produktu ražotājiem neizdevīgus noteikumus.

Jau vairāk nekā divus gadus topošais Negodīgas mazumtirdzniecības prakses aizlieguma likums paredz cīnīties ar tādu mazumtirdzniecības tīklu piekopto, no ražotāju viedokli ekonomiski neizdevīgo praksi, kā, piemēram maksas iekasēšana par tiesībām realizēt produkciju veikalā vai arī par produkta izvietošanu veikalā, kā tirgotāja negūtās peļņas kompensēšana un ilgstoši norēķinu termiņi par piegādāto preci.

Šādiem soļiem saskaņā ar likumdevēja ieceri būtu jālīdzsvaro pieaugošā mazumtirgotāju tirgus vara par labu piegādātājiem un ražotājiem. Tomēr paši mazumtirgotāji apgalvoja, ka šāds solis patērētājiem draud ar cenu kāpumu, jo mazumtirgotājiem tiekot liegta sabiedrības interesēs pastāvošā cenu iegrožošanas sargsuņa funkcija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti