Panorāma

LTV un LR apvienošanas plānu pārvērtēs politiķi

Panorāma

Latvijas Televīzija aicina: līgosim Jēkabpilī!

Škapara vietā liks nozares profesionāli

Škapara vietā Rīgas brīvostā liks nozares profesionāli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība") pieņēmis Rīgas brīvostas valdes locekļa Ērika Škapara atlūgumu. Šīs nedēļas laikā paredzēts atrast jaunu Finanšu ministrijas pārstāvi Rīgas brīvostas valdē. Vilks noliedz iespēju, ka šo posteni varētu ieņemt kāds “Vienotības” politiķis, un pretendentu šai vakancei plāno meklēt Finanšu ministrijas darbinieku vidū.

Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja vietnieks Ēriks Škapars atlūgumu uzrakstīja aizvadītajā piektdienā, uzzinot, ka raidījums “De facto” gatavo sižetu par viņa komandējumu, kas pārvērties izpriecu braucienā un kura laikā par ostu biznesa attīstīšanu aizmirsis. Atrašanās labi atalgotajās ostu valdēs tradicionāli tikusi uzskatīta par politiķu barotni, un tur veiktās pārbaudes arī apliecināja izšķērdīgo darba stilu. Iepriekš par aizraušanos ar ostas līdzekļu šķiešanu privātām izklaidēm dabūja taisnoties arī „Vienotības” Rīgas domes frakcijas līderis Olafs Pulks. Neoficiāla informācija liecina, ka „Vienotības” politiķi mēģinājuši panākt, lai Škapars šai postenī tomēr paliktu.

Finanšu ministrs Andris Vilks noliedz iespēju, ka šo amatu varētu ieņemt kāds cits “Vienotības” politiķis. Aizkulisēs jau izskanējuši Olafa Pulka un Sarmītes Ēlertes vārdi. Ministrs tiem saka nē un uzsver - pretendents būs no Finanšu ministrijas darbiniekiem, un partija šo lēmumu nevarēs ietekmēt. „Ja tā ir ministriju atbildība, tad šeit nav jābūt partiju cilvēkiem manā skatījumā. Tomēr jāskatās... galu galā, ja ministrijas nominēts – Ekonomikas un Finanšu, tad tās ir tās jomas, no kurienes jānāk šiem speciālistiem. Galu galā, tas cieši saistīts ar mūsu jomām, ar projektiem, kur galu galā ir ekperti, nevis politiski ielikti cilvēki, kuri ir vienbrīd vienā amatā, vienu brīdi citā, un tā sistēma taču ir parādījusi, ka viņa nestrādā. Cik mēs ilgi tā turpināsim…,” saka Vilks.

"Vienotības" vadība gan sola neiejaukties ar politiska rakstura ieteikumiem. „Es domāju, ka tas ir finanšu ministra lēmums un nedomāju, ka tur būs kaut kāda ietekme,” saka "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns.

Līdz ar valdes locekļa nomaiņu, ostas vadībai būs jāvienojas arī par to, kurš turpmāk ieņems valdes priekšsēdētāja vietnieka posteni. Tradicionāli vietnieks ir kāds no četriem ministriju pārstāvjiem ostā. Tomēr viņa ievēlēšana būs atkarīga no pašvaldības deleģēto valdes locekļu atbalsta. „Vismaz piecām balsīm ir jābūt par šo vietu, un no mūsu puses mēs sagaidām, ka valsts puse vienosies un izvirzīs savu kandidātu,” saka Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks.

Ministriju pārstāvji ostā ir Ģirts Greiškalns, Inga Antāne un Džineta Innusa. Ja Vilks šim darbam ieteiks kādu no ierēdņiem, tad "Vienotības" politiķu ostas valdē vairs nebūs. Interesanti, ka finanšu ministrs ar Škapara darbu ir neapmierināts, tāpat kā ar ostas pārvaldību kopumā. Savukārt, no ostas puses raugoties, Škapars bijis gana labs savā vietā. „Man iebildumu pret Škapara darbu nav,” saka Ameriks.

Škapara izklaides brauciens ostai izmaksāja gandrīz 2500 latu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti