Skaistumkopšanas un sporta nozares prasa atļaut tām drošā veidā strādāt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Skaistumkopšanas un sporta nozares pārstāvji aicina valdību pieņemt lēmumu atļaut tām drošā veidā strādāt, jo vairāku mēnešu dīkstāve negatīvi ietekmē gan sabiedrības veselību, gan arī sekmē ēnu ekonomikas uzplaukumu. Abu nozaru pārstāvji atzīst, ka šajos septiņos mēnešos ir konsultējušies ar visām ministrijām, Saeimu, kā arī dažādām valsts iestādēm, kas, no vienas puses, ir saprotoši, ka liegumu strādāt vajadzētu atcelt, bet valdības lēmums neseko, līdz ar to ticība Ministru kabinetam ir zudusi un ir cerība tikai uz Saeimas ārkārtas lēmumu.

Skaistumkopšanas un sporta nozares prasa atļaut tām drošā veidā strādāt
00:00 / 02:51
Lejuplādēt

Skaistumkopšanas un sporta nozares pārstāvji atzina, ka ir pieklauvējuši jau pie visu ministriju un dažādu valsts iestāžu durvīm, bet valdības lēmums, kas ļautu tām strādāt, neseko.

"Esam ierauti tādā kā apburtajā lokā, jo mēs tiekam sūtīti no vienas institūcijas pie otras. Dīvaini ir tas, ka mēs esam guvuši atbalstu, bet ne Veselības ministrija, ne Ministru kabinets šos ieteikumus vērā neņem," stāstīja Latvijas Kosmētiķu un kosmetologu asociācijas prezidente Renāte Reinsone.

Abu nozaru pārstāvji akcentēja, ka situācija šajās nozarēs ir kritiska un nepieciešami tūlītēji valdības lēmumi.

Latvijas Skaistumkopšanas speciālistu asociācijas prezidente Sabīne Ulberte gan atzina, ka ticība Ministru kabinetam ir zudusi un ir cerība tikai uz Saeimas ārkārtas lēmumu.

Uz jautājumu, vai nav plānotas arī kādas akcijas vai protesti, proti, vai skaistumkopšanas un sporta nozares pārstāvji gatavi iziet ielās, Ulberte pauda: "Jā, mēs esam apsvēruši šādus jautājumus un iespējas, kā iziet ielās, bet es kā šīs nozares pārstāve un kvalificēts speciālists gribētu uzsvērt, ka tās ir tikai emocijas un ir jābūt likumiskiem un saprātīgiem lēmumiem. Šāda parauga akcija vai izmisuma akcija – jā, tas ir troksnis, bet tas nav risinājums šai situācijai. Valdībai ir jāsaprot, ka sporta un skaistumkopšanas nozare nevar strādāt uz ielas, attālināti, "Zoom", jo tas ir cilvēku kontakts."

Kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā, kā arī citviet Eiropā skaistumkopšanas un sporta nozares jau darbojas ar pilnu jaudu,

bet Latvijā epidemioloģiskās prasības attiecībā pret šīm jomām ir stipri pārspīlētas, sacīja Latvijas Veselības un fitnesa asociācijas (LVFA) valdes loceklis un vadītājs Gints Kuzņecovs.

"Faktiski ar šo rīcību valdība dzen nozari pelēkajā zonā. Tas, ko mēs [redzam], – ka ne mūsu asociācijas biedri, bet mazi, reģionāli sporta klubi droši vien darbojas aiz aizlīmētiem logiem un neviens tur nekontrolē epidemioloģisko situāciju. Esam izstrādājuši drošības memorandu, un mēs to pierādījām, darbojoties iepriekšējā periodā. Nav bijuši perēkļi. Ir veikts milzīgs Eiropas pētījums, kurā apkopota informācija par 15 valstīm, un tajā apstiprina, ka sporta klubā, ievērojot drošības protokolu, inficēšanās gadījumu ir ārkārtīgi maz," klāstīja Kuzņecovs.

Nozaru pārstāvji atgādināja, ka uz diskrimināciju pret ārstniecības personām, kas sniedz estētiskās kosmetoloģijas pakalpojumus, jau oficiāli norādījis tiesībsargs Juris Jansons un Konkurences padome, kas ar vēstulēm vērsušās pie Ministru prezidenta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti