Pēcpusdiena

Nedēļas nogalē saņemti 200 zvani par roņu mazuļiem liedagā

Pēcpusdiena

Turpmāk Covid-19 testēšanā īpašu uzmanību pievērsīs riska grupām

NEPLP ārkārtas situācijas laikā varēs nodot sabiedrisko mediju saturu komercmedijiem

Skaistumkopšanā jāvāc informācija par klientiem; nozare atgādina par «pelēko zonu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Skaistumkopšanas nozarē, kā arī tetovētājiem un pīrsinga dūrējiem saistībā ar piesardzības pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai uzdots saglabāt informāciju par klientiem epidemioloģiskās uzraudzības nodrošināšanai. Skaistumkopšanas speciālistu asociācijas prezidente Sabīne Ulberte uzskata, ka centieni izsekot nozares klientiem nebūs pārāk veiksmīgi.

Ulberte Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" norādīja, ka izkontrolēt, vai speciālisti klientu informāciju piefiksē, varēs tikai reģistrētās iestādēs. Ņemot vērā, ka nozarē daudzi speciālisti strādā "pelēkajā zonā", Covid-19 saslimšanas izplatībai, viņasprāt, šādi izsekot nevarēs.

Ulberte norādīja, ka jau ilgstoši asociācija runājusi par to, ka skaistumkopšanas nozarē daudzi speciālisti strādā "pelēkajā zonā" un nav reģistrēti. Pēc viņas teiktā, tā ir liela riska zona Covid-19 izplatībai, jo nozarē neviens speciālists nevar ieturēt divu metru distanci no klienta. Ulberte arī pieļāva, ka, iespējams, nozares darbiniekiem pašlaik nevajadzētu strādāt. Bet tad valdībai jābūt gatavai risināt problēmu ar skaistumkopšanas speciālistu iztiku, jo lielākā daļa no viņiem ir pašnodarbinātie.

Veselības ministrijas pārstāve Jana Feldmane aicināja izvairīties un pārdomāt, vai skaistumkopšanas pakalpojumi pašlaik ir vajadzīgi. Feldmane aicināja būt atbildīgiem gan klientus, gan speciālistus. Tuvāko dienu laikā Veselības ministrija sadarbībā ar attiecīgās jomas pārstāvjiem apstiprinās pasākumus minēto pakalpojumu sniedzēju sociālās distancēšanās nodrošināšanai. 

KONTEKSTS:

Pasaulē izplatoties jaunajam Covid-19 vīrusam, Pasaules Veselības organizācija atzina, ka saslimstība sasniegusi globālās pandēmijas līmeni. Daudzās pasaules valstīs ieviesti stingri ierobežojumi - atcelti masu pasākumi, slēgtas robežas, skolas un citas iestādes.

Latvijā pirmoreiz Covid-19 vīruss konstatēts 2020. gada 2. martā. Ar mērķi ierobežot infekcijas izplatīšanos Latvijā 12. martā nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim un kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu, tostarp mācībām skolās jānotiek attālināti un arī atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi un lidojumi.

Pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem. Tāpat valsts mobilizējusi līdzekļus nedaudz vairāk kā 2 miljardu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti