Skaidro naudu uz eiro mainīs 302 Latvijas Pasta filiālēs reģionos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No nākamā gada 1.janvāra, kad Latvija pievienosies eiro zonai, iedzīvotāji aicināti nesteigties ar valūtas maiņu. Reģionos, kur nav pieejami banku pakalpojumi, skaidrās naudas nomaiņu pēc oficiālā kursa un bez maksas trīs mēnešus nodrošinās "Latvijas Pasts". Naudu mainīt varēs 302 pasta filiālēs no kopumā 618.

Finanšu ministrija informē, ka skaidro naudu varēs samainīt vismaz 627 vietās, bet iemaksāt naudu kontā - 1078 vietās. Arī valūtas maiņas punkti latus uz eiro no 1.janvāra mainīs tikai pēc oficiāli apstiprinātā kursa.

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Arnis Salnājs norāda, ka Latvijas Pasts dara visu, lai naudas maiņas pāreja noritētu droši, pēc iespējas ar mazākām rindām.

„Mēs veicam visu, lai rindas nebūtu – apmācām darbiniekus, būs arī papildu darbinieki uz šo laiku. Virkne pasākumu veikti, lai būtu drošība – strādās papildu apsardze. Gribu uzsvērt, ka nakts laikā nodaļās naudas nebūs," Salnājs akcentēja rūpes par drošības pasākumiem.

Salnājs aicināja iedzīvotājus jau šā gada novembrī un decembrī atvērt Pasta norēķinu sistēmas maksājumu kontus, tādējādi ietaupot gan laiku, gan izvairoties no naudas pārvadāšanas no mājām uz pastu.

"Gadu mijā visa maksājumu kontā esošā nauda automātiski, bez maksas un pēc oficiālā kursa tiks konvertēta eiro valūtām, un klients jau pirmajā jaunā gada darba dienā tuvākajā pasta nodaļā no savas maksājumu konta naudas varēs saņemt eiro," atzina Salnājs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti