Skaidrību par vilcienu iepirkumu Matīss sola divu nedēļu laikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Skaidrība par vilcienu iepirkuma konkursu būs jau tuvāko divu nedēļu laikā, kuru laikā tiks izvērtēts esošais piedāvājums, intervijā Latvijas Radio raidījumā „Krustpunktā” sacīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss („Vienotība”).

„Domāju – tuvāko divu nedēļu laikā būs pilnīga skaidrība, vai šī konkursa ietvaros mēs varam iegādāties vilcienus vai ne, un tad arī būs skaidrība, vai mēs rīkojam jaunu konkursu, vai mēs noslēdzām šo konkursu ar saprātīgu, izdevīgu rezultātu. Tas ir pāris nedēļu jautājums, negaidīsim līdz septembrim,” sacīja Matīss.

Tai pašā laikā ministrs pauda viedokli, ka Latvijā nevajadzētu veikt  pirkumu, kas ir divas reizes dārgāks nekā Igaunijā. Par katru vilcienu kaimiņvalstī maksāti pieci miljoni eiro, bet Latvijā tie būtu 11 miljoni par tādiem pašiem vilcieniem.

Tāpat viņš skaidroja, ka pašlaik pārtraucot iepirkumu, juridiskas sekas neiestāšoties, ja ir objektīvs iemesls tam. Un finansējuma nepieejamība ir objektīvs iemesls, norādīja ministrs.

Jau ziņots, ka "Pasažiŗu vilciena" rīkotais konkurss par pasažieru vilcienu nomu ir beidzies, bet ap to joprojām ir daudz neskaidrību un bažu, taču politiķi nesteidzas tās kliedēt.

Konkursā par pasažieru vilcienu nomu Latvijā uzvarējis visdārgākais pretendents, līdz ar to vilcieni, kas ir tādi paši kā Igaunijā, Latvijā izmaksās dārgāk. Tāda informācija publiski parādījās tūlīt pēc tam, kad oficiāli tika paziņots par Šveices uzņēmuma “Stadler” uzvaru konkursā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti