Dienas ziņas

Pēc vakcinācijas donori nenāk ziedot asinis

Dienas ziņas

Vakcinētie varēs mācīties klātienē

Sīva konkurence par skolēnu darbu vasarā

Sīva konkurence par vakancēm skolēnu darbam vasarā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Uz vakancēm skolēnu darbam vasarā vairākās darbavietās ir tik sīva konkurence, ka visi gribētāji pie darba nemaz netiks. Līdz šim saņemti aptuveni 7500 skolēnu pieteikumi, kas ir tieši tikpat daudz, cik pašlaik pieteiktas darbavietas. Situācija dažādās Latvijas vietās atšķiras, un dažviet skolēnu pieteikumus vēl ļoti gaida.

Jaunieši, kuri iecerējuši vasaras mēnešos strādāt, noderīgu informāciju atradīs arī Valsts nodarbinātības aģentūrasValsts darba inspekcijas un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras tīmekļa vietnē.

Tikmēr Valsts ieņēmumu dienests atgādina: Kas jāzina vecākiem, ja bērns strādā vasaras darbus

Reģistrēties darbam vasarā skolēni varēja sākt šonedēļ, izvēloties, kurā reģionā vēlētos strādāt.

Danielai Mazurei ir 17 gadi, viņa ir no Jelgavas un vēlas strādāt kādā kultūras iestādē. Nodarbinātības valsts aģentūras programmā piesakās pirmo reizi.

“Es noteikti vēlos strādāt, kaut kur izrauties no mājas vides un būt ar cilvēkiem, komunicēt. Varētu teikt, ka varētu būt lielāka konkurence, nekā parasti. Mēs neredzam, cik cilvēki ir pieteikušies uz šo vakanci. Mums līdz 5. jūnijam paziņos atbildes, kuri jaunieši ir pieņemti darbā,” pastāstīja Daniela.

15 gadus vecā Luīze Kriuliņa pieteicās darbam Rīgā: “Nemaz nav tik viegli, jo ir ļoti daudz pieteikumu. Un nav tik daudz darbavietu.”

“Mēs šobrīd [rindā] esam 2277, ja nekļūdos. Kā jau Luīze teica, cerība ir, bet, vai būs iespēja – tas ir tas jautājums šobrīd. Nu, tad mēs šobrīd izskatām variantu, liekot “Facebook”, ka gribētu strādāt varbūt par auklīti kādam lielākam bērnam vai kas cits, ko viņa savā vecumā varētu darīt,” pastāstīja Luīzes mamma Inese Eglīte.

Interese ir tik liela, ka Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) piedāvās darba devējiem pieteikt vēl vakances.

“Šobrīd varētu teikt, ka bērnu interese ir augsta. Ja šobrīd paskatās, ir 7500 darbavietu, un šobrīd tieši tikpat daudz ir bērnu pieteikumu. Bet tas nenozīmē, ka mums šobrīd katram tam bērnam ir darbavieta,” atzina NVA Nodarbinātības pasākumu nodaļas vadītāja Vineta Leončika.

Pirmo reizi darbavietas skolēniem šogad piedāvā privātais bērnudārzs “Mazulītis Rū”. Un atteikumu nācies saņemt lielākajai daļai skolēnu.

“Tas, kas mani pārsteidza, ka tikko sākās šī pieteikšanās, man dienā ap 100 CV no jauniešiem ienāca. Daudz. Ļoti, ļoti daudz,” atklāja bērnudārza "Mazulītis Rū" Mārupē filiāles vadītāja Linda Meiere.

Tomēr ne visā Latvijā ir tāda situācija kā Rīgā. Daļā pilsētu ir vēl daudz brīvu vakanču, bet nav bērnu, kas uz tām pretendētu.

Skolēnu pieteikumus vēl gaida NVA filiālēs Ogrē, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā un Cēsīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti