Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas hokeja valstsvienības menedžeri Jāni Straupi

Rīta Panorāma

Lukašenko tiksies ar Putinu

Sīrijas rozes turpina augt

Sīrijā rožu audzēšanas tradīcija neiznīkst

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No kara daudz cietusī Sīrija patlaban piedzīvo smagus laikus, jo ekonomika ir teju sagrauta, ir liels bezdarbs un nabadzība. Taču kari un bēdas nevienos laikos nav spējuši iznīcināt Sīrijas lepnumu un kultūrā tik svarīgo rožu audzēšanas tradīciju.

Damaskas rozes, kas nes galvaspilsētas vārdu, mēdz dēvēt par Sīrijas zeltu. No tām iegūst gan sīrupu, gan ievārījumu, gan smaržas.

Paši zemnieki gan norāda, ka tagadējos apstākļos visai reti kurš no sīriešiem var atļauties iegādāties rožu produktus, jo cilvēki vispirms domā, kā nopelnīt ēdienam.

Taču tieši šogad rožu audzētāji cer uz labu ražu, kas vienlaikus dod cerību kādreiz sagaidīt labākus laikus arī pašu zemē.

KONTEKSTS:

Sīrijas konflikts sācies 2011. gadā, kad miermīlīgie protesti pret autoritāro prezidentu Bašaru al Asadu pārauga vardarbībā. Sākumā sacēlās daļa armijas un iedzīvotāji – sunnīti. Prezidents Asads ar viņu atbalstošajiem šiītiem deva prettriecienu sunnītiem, bombardējot viņu apdzīvotās vietas. Taču konfliktā iesaistījās vairākas puses ar dažādu atbalstu. Sīrijā izdevās mazināt “Islāma valsts” ietekmi, taču konflikts turpinās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti