Rīta Panorāma

Rīdzieniekiem sabiedriskais transports būs lētāks, citiem - dārgāks

Rīta Panorāma

Intervija ar režisoru Viesturu Kairišu

Šīns: pateicoties termiņuzturēšanās atļaujām nekustamo īpašumu tirgus pārcietis krīzi

Šīns: Par Latviju lielākā interese ir «ekonomiskiem disidentiem»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Interese par termiņuzturēšanās atļauju iegūšanu Latvijā pārsvarā ir no «ekonomiskiem disidentiem» no bijušajām Padomju Savienības teritorijām, tā intervijā Latvijas Televīzijai norādīja Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācija prezidents, nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" direktors Edgars Šīns. Viņš arī norādīja, ka termiņuzturēšanās atļauju programma devusi ieguldījumu Latvijas nekustamo īpašumu tirgū.

„Par Latviju lielākā interese ir tiem cilvēkiem, kuriem ir problēmas ieceļot Eiropas Savienībā. Es viņus nosauktu par ekonomiskiem disidentiem no bijušajām Padomju Savienības teritorijām. Cilvēki, kas ir turīgi pārsvarā, ļoti inteliģenti, izglītoti. Viņi tādā vai citādā veidā grib daļu no saviem aktīviem pārvietot no tām valstīm, kur viņi nav īpaši droši par savu nākotni,” skaidroja Šīns.

„Latvijā ārzemnieki ir aicināti piedalīties nekustamā īpašuma tirgū un trīs gadu laikā šī programma ir likusi pacelt galvu nekustamā īpašuma cenām. Vismaz salīdzinot ar mums līdzīgām valstīm, kur turpinājies kritums, mēs esam labākā situācijā,” sacīja "Latio" direktors.

Viņš arī apstiprināja, ka visai nozarei kopumā termiņuzturēšanās atļauju programma devusi ieguldījumu. „Ja tās nebūtu, mēs būtu šajos trijos gados fiksējuši vismaz vēl mīnus 15%,” sacīja Šīns.

Pašlaik populārākajā un pieejamākajā tirgus segmentā cenas nemainās, savukārt dārgiem īpašumiem katru gadu ir 10-15% pieaugums.

Ārzemnieki pērk pārsvarā ekskluzīvus īpašumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti