Simfoniskā orķestra mūziķis izveido ekoloģisko rotaļlietu ražotni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājā radīti liela izmēra koka konstruktori “BauBau” bērniem. Jaunās un ekoloģiski tīrās rotaļlietas ražo uzņēmums SIA "J.A. Wood Country". Uzņēmuma īpašnieks Jānis Eizengrauds kopā ar savu ģimeni pievērsās rotaļlietu ražošanai, jo vēlējās radīt ko tādu, kas aizstātu plaša patēriņa plastmasas rotaļlietas, turklāt mājas var pārtapt istabas mēbelēs un citās lietās. Koka konstruktori paredzēti bērniem no trīs gadu vecuma.

Jānis Eizengrauds, pats būdams arī Liepājas simfoniskā orķestra mūziķis, paralēli rada koka simfoniju savā rotaļlietu ražotnē. Ideja radusies jau pirms diviem gadiem, bet pats uzņēmums dibināts šī gada maijā. Tagad ražotne jau ir piepildīta ar dažādām ierīcēm koka apstrādāšanai. Ar pašu rokām, liekot lietā iekārtas, top koka skrūves, atslēgas un citas vajadzīgās sastāvdaļas koka konstruktoriem

Jānis atklāj, kā radusies pati iecere ražot tieši tādas rotaļlietas: „Vienu laiku dzīvojām Vācijā, staigājām pa veikaliem un sapratām, ka tas plastmasa rotaļlietu klāsts mūs neapmierina. Gribējās vairāk koku, bet pašam nepatīk tie mazizmēra, gribas kaut ko lielāku, ko tādu, kur ir rezultāts un arī pats vari iesaistīties.”

Lielizmēra koka konstruktors “BauBau”, kad tas ir saskrūvēts, rodas, piemēram, māja, kurā bērns var ielīst, virināt durvis, logus un spēlēties. „Mums ir divu veidu piedāvājumi – mājiņa krāsota, bērniem patīk raibums, ir arī no dabīga koka – ekoloģiskas, tātad nekrāsotas. Ir vecāki, kuri atbalsta  šāda produkta izskatu. Nākotnē paredzēts, ka dosim līdz krāsas. Pamatā ir uzgrieznis un skrūve ar vītni. Ir dažādi veidi, kā tas turas kopā. Arī pieaugušais tur var ietilpt. Māja ir 70 centimetrus plata un vienu metru augsta,” stāsta Jānis.

Rotaļlietu tirdzniecība ir sākusies šī gada novembrī. Savu produkciju Jānis ved arī uz bērnudārziem, kur darbinieki izrāda interesi.

Lielizmēra konstruktori nebūs lēts masu produkts, tam būs pievienotā vērtība – pats koks, izglītošanās, radošums un iespēja darboties kopā ar vecākiem. „Mēģinām tirgot arī ārzemēs. Latvijas tirgus ir mazs, un produkta cena nav no zemākajām. Jāsaka gan, ka tā nav tikai māja - no koka konstruktora bērns var veidot plauktus, mantu kastes un citu,” stāsta Jānis.

Veidojot lielizmēra konstruktorus no koka, Jāņa Eizengrauda ģimenes uzņēmums domā, kā bērniem padarīt darbošanos interesantu arī turpmāk. Piepērkot papildu detaļas pamata konstrukcijām, varēs būvēt mašīnas, pilis, torņus un citas lietas. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti