Siltumuzņēmumi: Apkures tarifi šoruden lielākoties kritušies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šogad septembrī gaidāmi zemāki siltumenerģijas centrālapgādes tarifi nekā gadu iepriekš, intervijā Latvijas Radio raidījumā “Pēcpusdiena” sacīja  Latvijas Siltumuzņēmumu asociācijas prezidente Ginta Cimdiņa.

 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Salīdzinot apkures tarifus septembrī pērn un šogad septembrī, Rīgā siltumenerģijas tarifs krities par vairāk nekā 17%. Līdzīga tendence esot visā centralizētā siltumapgādes sektorā. Dažās pilsētās cenu kritums ir pāris procentu, bet citās līdz vairāk nekā desmit procentiem.

Apkures tarifu kritums tādās pilsētās kā Jelgava, Liepāja un Ventspils, kas pārgāja no dabasgāzes uz šķeldu, gan nav saistīts ar dabasgāzi, bet pāreju uz biomasas kurināmo. Dažviet tarifi gan nav mainījušies. Bet vienā pilsētā – Smiltenē – tarifs ir pieaudzis. Cimdiņa gan nezināja skaidrot šāda pieauguma iemeslu.

Arī “Latvijas gāze” apliecināja, ka gāzes tarifi gada laikā ir samazinājušies, un “Latvenergo” un “Rīgas siltumā” tas samazināts par 25%, bet mājsaimniecībām par 13%, informēja uzņēmuma pārstāvis Vinsents Makaris.

Savukārt SIA Ludzas "Bio-Enerģija" valdes loceklis Edgars Vīgants Latvijas Radio raidījumā "Aktuālais temats" pauda, ka arī patērētāji var ietekmēt patēriņu un tā apmaksu. Piemēram, istabu labāk ir vēdināt dažas reizes dienā, līdz galam atraujot vaļā logu, nevis visu laiku atstājot vaļā nelielu spraudziņu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti