Siltumenerģijas tarifs Jelgavā samazināts par 8,3%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No janvāra siltumenerģijas tarifs Jelgavā samazināts par 8,3%, norādīja pašvaldībā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprinātais SIA "Gren Jelgava" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifs ir 94,15 eiro par megavatstundu (MWh) bez PVN jeb par 8,3% zemāks nekā līdz šim – 102,69 eiro par MWh bez PVN.

Siltumenerģijas tarifa izmaiņas ir saistītas ar kurināmo resursu izmaksu samazinājumu. Šis siltumenerģijas tarifs būs spēkā arī februārī.

Ņemot vērā, ka Latvijas mājsaimniecībām tiek piemērots valsts atbalsts, tad piemērojamais siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifs ar valsts atbalstu jelgavnieku mājsaimniecībām no 1. janvāra būs 81,07 eiro par MWh. Atbalstu piemēro automātiski ikmēneša rēķinos.

Kā vēstīts, lai palīdzētu iedzīvotājiem energoresursu sadārdzināšanās laikā, valdība ir apstiprinājusi papildu atbalsta pasākumus energoresursu cenu pieauguma kompensēšanai. Mājsaimniecībām, kurām apkuri nodrošina centralizētā siltumapgāde, siltumenerģijas tarifu robežās no 68 līdz 150 eiro par MWh valsts kompensēs 50% apmērā, savukārt no tās tarifa daļas, kas pārsniedz 150 eiro par MWh, valsts kompensēs 90% apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti