Siltuma tarifa kāpuma bremzēšanas nolūkā daļai rēzekniešu līdz rudenim nebūs karstā ūdens

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No maija līdz nākamajai apkures sezonai daļai rēzekniešu nebūs karstā ūdens, aģentūrai LETA atzina Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs ("Saskaņa").

Iedzīvotāju aptaujā pašvaldības mājaslapā tika piedāvāti divi varianti – visai pilsētai no 1. maija tarifs sasniegtu 198 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) vai Rēzeknes ziemeļu rajonam un Vipingai tarifs būtu lielāks, bet ne tik augsts – 96 eiro par MWh bez PVN, kamēr centra rajonā siltuma piegāde būtu atslēgta līdz apkures sezonas sākumam.

Līdz 22. aprīlim saņemtas teju 1600 atbildes, kur teju 1100 iedzīvotāji samierinātos ar auksto ūdeni, bet 496 iedzīvotāji gatavi maksāt vairāk, bet atstāt karsto ūdeni.

Bartaševičs skaidroja, ka pašvaldības uzņēmums "Rēzeknes siltumtīkli" nepiegādās silto ūdeni Rēzeknes centra rajonā.

"Daļa iedzīvotāju kā variantu izskata pāreju uz boileriem savās mājās, arī ziemeļu rajonā tā dara. Pašlaik skatāmies uz enerģētikas cenām tirgū katru mēnesi," informēja Bartaševičs, "decembrī būs gatava viena šķeldas katlu māja. Tā būs ar daļēju apgādi ar nefosilajiem avotiem." 

KONTEKSTS:

Aprīlī uzņēmumam "Rēzeknes siltumtīkli" beidzas izdevīgs dabasgāzes piegādes līgums un turpmāk gāzi var nākties iepirkt par desmit reizes augstāku cenu. Tāpēc paredzēja no 1. maija siltumenerģijas tarifu Rēzeknē palielināt vairākkārtīgi un taupīšanas nolūkā apsvēra iespēju daļai pilsētas atslēgt karsto ūdeni līdz nākošajai apkures sezonai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti