Siltuma sadārdzinājums Rīgā gaidāms mazāks par «Rīgas siltuma» prasīto

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jaunie „Rīgas siltuma” tarifi stāsies spēkā ne ātrāk kā šā gada vidū. Patlaban tie arvien tiek saskaņoti ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju (SPRK), kurā gan lēš, ka tarifa pieaugums būs mazāks par prasīto.

Uzņēmums, kas tarifu pieaugumu galvenokārt pamato ar kurināmā izmaksu pieaugumu par 35%, sākotnēji vēlējās, lai jaunais tarifs stātos spēkā jau ar šā gada aprīli. Regulatoram iesniegtais projekts paredz tarifa pieaugumu no pašreizējiem 44,39 eiro par megavatstundu līdz 49,99 eiro par megavatstundu.

Tarifā iekļauto uzņēmuma peļņu „Rīgas siltuma” piedāvājums paredzēja celt no pašreizējiem 18 centiem līdz 1,41 eiro par megavatstundu. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētājs Rolands Irklis gan prognozē, ka tarifu pieaugums būs zemāks par uzņēmuma prasīto.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētājs Rolands Irklis
00:00 / 00:44
Lejuplādēt

“Esam identificējuši potenciālos izmaksu samazinājumus. Tā ka, salīdzinot ar iesniegto, visticamāk, būs izmaksu samazinājums. Iesniegti ražošanas tarifi un gala tarifs. Ražošanas tarifi, iespējams, varētu tikt virzīti maijā, gala tarifi potenciāli varētu būt mēnesi vēlāk – jūnijā. Visticamāk, ja būs jauni tarifi, to spēkā stāšanās nav sagaidāma ātrāk par 1. jūliju. Diezgan standarta process, kurā mēs ejam cauri visām izmaksu pozīcijām, identificējam izmaksas, kuras iespējams samazināt, pārskatīt, komunicējam par uzņēmumu. Un tad attiecīgi spējam panākt vienošanos par izmaksu samazinājumu,” sacīja Irklis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti