Dienas ziņas

Latviskuma meklējumos pie Sventājas latviešiem

Dienas ziņas

Kuldīgā aizvadītas 2. starptautiskās bočes sacensības

Jaunās māmiņas – uzņēmējas

Siguldā atbalstīs jauno māmiņu biznesa iniciatīvas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Siguldā saredz, ka jaunajām māmiņām un uzņēmējiem ir kas kopīgs – nepieciešamība un spēja plānot savu laiku. Lai veicinātu Siguldas sieviešu iniciatīvu nodarboties ar biznesu savā novadā, pirmo reizi Latvijā tiek rīkots uzņēmēju atbalsta konkurss tieši jaunajām māmiņām.

Konfekšu zīmola „Caps” veidotāja Ilze Garanča savu saldumu biznesu uzsāka tieši kā jaunā māmiņa. Toreiz viņai mājās bija trīs mazi puikas un, kā pati teic, – dzīves misija jau savā veidā izpildīta, bet paralēli bērnu audzināšanai Ilze nolēma arī pierādīt sevi kā uzņēmēju. Ideja nākusi pavisam vienkārši – aiz sašutuma par to, ka veikalu plauktos nav iespējams atrast sev kāroto.

“Ja ir doma galvā – vai kaut ko darīt? Tad es teiktu – pilnīgi noteikti, jā. Jā. Un līdz tam mirklim, kad saprot, vai grib turpināt vai ne. Un tad nākamais jau tanī brīdī, kad liekas, ka varbūt tomēr “nē”, nenobīties un nekautrēties, un izbeigt,” saka Ilze Garanča.

Ar Ilzi Garanču tikties ieradušās Siguldas jaunās māmiņas, un dažas no viņām jau zina, kādu uzņēmējdarbību uzsākt.

Siguldiete Sarmīte Putniņa kopš bērnības aizrautīgi nodarbojas ar šūšanu un nu vēlas sākt apģērbu ražošanu. Jaunā māmiņa gan atzīst, ka jāattīsta sava prasme plānot laiku, jo nu to ietekmē mazulis: “Viņš arī pielaiko visādus audumus un aptinas un skatās, un spoguļojas. Palīdz izvēlēties klientiem, kuru audumu kleitai izvēlēties.”

Lielākoties gan uz tikšanos atnākušajām sievietēm savu ideju vēl nav, bet interese par piedāvājumu piesaistīt līdz diviem tūkstošiem eiro savam projektam ir. Šādā konkursā piedalīties var kā pavisam mazu bērniņu mammas, tā arī tās, kurām ir bērns līdz astoņu gadu vecumam. “Ieraudzīju informāciju, izdomāju, ka gribu aiziet painteresēties, un tad jau arī nāks ideja, ja būs pamats un zināšanas, kur vērsties,” saka siguldiete, jaunā māmiņa Marta Ermansone-Alberiņa.

“Sievietei vienmēr ir svarīgi gan pašai realizēties, gan veltīt laiku ģimenei, un uzņēmējdarbība ir viena no iespējām to apvienot. Protams, uzņēmējdarbība prasa no sievietes lielus ieguldījumus, tas ir darbs 24 reiz 7, tomēr savu laiku tu vari plānot,” saka Siguldas novada Uzņēmējdarbības atbalsta punkta vadītāja Ina Stupele.

Finansējumu uzņēmējdarbības uzsākšanai jaunajām māmiņām piešķirs Siguldas novada pašvaldība, un tāda veidā plānots attīstīt arī jaunu, inovatīvu uzņēmumu tapšanu pašā novadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti