Sesks: «Metalurgā» mainās vadība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc neveiksmīga “KVV Liepājas metalurga” mēģinājuma atsākt ražošanu mainījās uzņēmuma vadība, kāds iesniedza atlūgumu, LTV “Rīta Panorāmā” pastāstīja Liepājas mērs Uldis Sesks. 

Viņš stāstīja, ka rūpnīcā mainīsies vadības komanda.

Sesks arī uzsvēra, ka ar ražošanu “Metalurgam” nav nekādu problēmu, ir zinoši inženieri un menedžeri, kas spēj darbināt krāsni, bet uzņēmuma jaunie īpašnieki nav atraduši noieta tirgus.  

Krāsns iedarbināšana uz nepilnām divām nedēļām, pēc Seska domām, bija dīvains solis. Tagad uzņēmuma īpašnieki sola valdībai iesniegt biznesa plānu, bet parasti jau biznesa plānu izstrādā, pirms sākt ražošanu, norādīja Sesks.

Vai Ukrainas KVV grupas izraudzīšana par “Metalurga” pircēju bija pareizs solis, rādīs laiks, un tas būs atkarīgs no tā, vai jaunie īpašnieki spēs atrast noieta tirgu.  

Jau vēstīts, ka „KVV Liepājas metalurgs” vadība publiski atzina, ka ir kļūdījusies aprēķinos un atvainojās cilvēkiem, tajā pašā laikā norādot, ka turpinās darbinieku atlaišanu. Precīzus skaitļus un laikus, kad tas notiks, šobrīd tā arī neviens nevarēja nosaukt. Pagaidām skaidrs, ka rūpnīca netiek slēgta un darbu turpina tās velmētavas cehs, kurā šobrīd paredzēts algot 290 cilvēkus. Tā vairs ir tikai aptuveni trešā daļa no iepriekš darbā atpakaļ pieņemtajiem strādniekiem.

Problēmas uzņēmumam atkārtoti sākās, kad tika apturēta tērauda kausēšanas ceha darbība un no darba sāka atbrīvot uzņēmuma darbiniekus, kuri tur bija nostrādājuši vien dažas nedēļas vai dažas dienas.  

Maijā “Metalurgā” jau bija sākuši strādāt 960 cilvēki, dažus no kuriem tagad atlaiž, turklāt atlaistie cilvēki neesot saņēmuši arī darba samaksas aprēķinus.

“Metalurgs” nonāca finanšu grūtībās pirms aptuveni trīs gadiem, un vēlāk arī kļuva par maksātnespējīgu. Administratoram izdevās atrast uzņēmumam pircēju - Ukrainas holdinga kompānija "KVV Group" pērn 2.oktobrī parakstīja pirkuma līgumu ar Latvijas valsti par maksātnespējīgā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" iegādi, piedāvājot par to maksāt 107 miljonus eiro, un šogad  12.janvārī “Liepājas metalurga” atslēgas svinīgi nodotas  jaundibinātā uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" valdes loceklim Igoram Kovaļenko.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti